facebook_pixel

Syndication

De Amazone gewurgd of hoe de elektrische douche het regenwoud bedreigt

Bezorgd over de toename van CO2 in de atmosfeer en de gevolgen voor het klimaat? Het ergste moet nog komen: Methaan! Met dank aan de damverslaafde Braziliaanse overheid. Verder doen lianen het goed op CO2 en kunnen ze met veel minder water toe dan bomen. Bij toenemende perioden van droogte wordt het tropisch regenwoud door woekerende lianengroei letterlijk ‘gewurgd’. Me Tarzan, You Jane?

Puchfeest met de psycho’s

HARLINGEN – Zaterdag was het zo ver: het gezamenlijke feest van de Puch en Tomosclub Nederland met de Harlinger Puchpsycho’s. Vooral de wat oudere lezers zullen zich de brommers met de hoge sturen en de grote fietsbellen herinneren. Gedurende het hoogtepunt van het bromfietstijdperk identificeerde vooral de stadsjeugd zich massaal met deze Puch’s en Tomossen. 

Je hebt niets voor de gemeente te verbergen – of toch wel?

Hoeveel moet de gemeente eigenlijk over je weten als je zorg nodig hebt? Volgens de privacywetgeving zo min mogelijk. Maar ambtenaren vragen vaak veel meer dan nodig is. De meeste burgers werken hieraan mee. Toch moet je informatie over je gezondheid niet al te kwistig delen. Ook niet met de gemeente.

CNV: ‘Wekelijks misstanden in schoonmaak hotels’

Ton Kastermans Fotografie

Rommelen met pensioenen, hoge werkdruk en doorwerken in eigen tijd, dat treft Vakbond CNV Vakmensen aan in de schoonmaak van hotels. Volgens de bond zijn er wekelijks misstanden  te zien. Volgens de bond lappen hotels en schoonmaakbedrijven bindende cao-afspraken en regels nog steeds zo massaal aan hun laars dat vakbonden en overheid machteloos staan.