facebook_pixel

Achtergrond

De Amazone gewurgd of hoe de elektrische douche het regenwoud bedreigt

Bezorgd over de toename van CO2 in de atmosfeer en de gevolgen voor het klimaat? Het ergste moet nog komen: Methaan! Met dank aan de damverslaafde Braziliaanse overheid. Verder doen lianen het goed op CO2 en kunnen ze met veel minder water toe dan bomen. Bij toenemende perioden van droogte wordt het tropisch regenwoud door woekerende lianengroei letterlijk ‘gewurgd’. Me Tarzan, You Jane?

CNV: ‘Wekelijks misstanden in schoonmaak hotels’

Ton Kastermans Fotografie

Rommelen met pensioenen, hoge werkdruk en doorwerken in eigen tijd, dat treft Vakbond CNV Vakmensen aan in de schoonmaak van hotels. Volgens de bond zijn er wekelijks misstanden  te zien. Volgens de bond lappen hotels en schoonmaakbedrijven bindende cao-afspraken en regels nog steeds zo massaal aan hun laars dat vakbonden en overheid machteloos staan. 

Komt Kevin Spacey echt naar Carré?

Een imposant aantal Facebook likes scoren en daarmee een Hollywoodster naar Nederland halen lijkt een haast onmogelijke opgave, maar toch is het juist deze insteek waardoor Christiaan Kuyenhoven, initiator van het project ‘Kevin Spacey in Carré’, denkt dat de acteur uit House of Cards wellicht zal toehappen. ‘Op dat niveau moet de persoon in kwestie het vooral een sympathiek idee vinden, wil hij een gaatje in z’n agenda vrij maken.’

Pantanal, het groene waterland in het hart van Zuid-Amerika, wordt bedreigd

De Pantanal, in het hart van Zuid Amerika, op de grens van Brazilië, Bolivia en Paraguay, is een prachtig waterland met bossen, grasland, lagunes en moerassen. Het is, met een oppervlakte van meer dan 140.000 km2, het grootste zoetwater drasland in de wereld. Dit geweldige, groene watergebied wordt bedreigd door landbouwexpansie en stuwdammen.