facebook_pixel

Beleid

Lubbers’ vluchtelingenidee is pervers en contraproductief

Dat de positieve bijdrage die “vluchtelingen”, waaronder meestal alle migranten begrepen worden, aan de Nederlandse samenleving zouden leveren hoogst twijfelachtig is, is één ding. Nog kwalijker is de knieperige kruideniersmentaliteit die achter het ogenschijnlijk grootmoedige pleidooi van Lubbers schuilgaat.

Dames, heren, jongens, meisjes en gelijke kansen

Vroeger vond ik het al raar klinken: dames en heren. Ik wist als klein meisje niet eens wat een dame was. Laat staan een heer. Maar een dame was ik niet, ik was een meisje. En nu is er veel te veel gedoe rond deze begrippen. Waar is de gelijkheid? Jongens moeten spelen als jongens, op de beelden van de SIRE-campagne zie ik een jongen ravotten zoals ik vroeger deed in het gras, door de modder en met gescheurde kleren. En dames en heren mag je in Amsterdam en Londen niet meer zeggen, beste mensen, Amsterdammers, aanwezigen.

Staatssecretaris van Dam denkt beter twee keer na voordat hij de Belgische ‘white list’ van erkende hondenexporteurs overneemt

Zowel België als Nederland kampen met een puppyprobleem. Jaarlijks komen tienduizenden jonge honden vanuit Oost-Europa de Lage Landen binnen. Om dit probleem op te lossen bedacht de Belgische overheid al enkele maatregelen, waaronder een white list van erkende hondenexporteurs uit Hongarije, TsjechIë en Slowakije. Maar helaas verschilt het erkende circuit niet veel van het clandestiene, om niet te zeggen dat de zogeheten white list de import van te jonge en zieke honden legaliseert.

De overheid maakt het leven van burgers met problemen nòg moeilijker dan het al is. Dat kan ook anders.

Eén moment van onoplettendheid kan desastreuse financiële gevolgen hebben, als je klant bent van een overheidsorganisatie als het UWV, het CJIB of het CVZ. Maar dat gaat misschien veranderen. De WRR gaat aan ambtenaren uitleggen hoe ze de procedures kunnen aanpassen. Zodat burgers die een tijdje niet zo zelfredzaam zijn, niet nóg verder in de ellende raken dankzij de overheid.