facebook_pixel

Cultuur

De borsten voorbij? Recap Game of Thrones 7 aflevering 1 ‘Dragonstone’ (Spoilers! Spoilers! Spoilers!)

Als je dit leest ga ik er van uit dat je weet wat Game of Thrones is. Wie Daenerys Targaryen is, en Jaime Lannister en Sansa Stark. Ramsay Bolton? Daar gaan we het nooit meer over hebben. Ik ga ook niet uitleggen dat het één van de meest succesvolle TV series aller tijden is, gebaseerd op de boekenreeks ‘A Song of Ice and Fire’ van George R. R. Martin. En dat de serie in de pers “The Sopranos of Middle Earth” wordt genoemd.

Waarom het Stationsplein Den Haag Centraal weer niet de allure krijgt die het verdient.

Ooit per trein naar Den Haag gegaan? Dan heb je je vast verbaasd toen je Den Haag Centraal uit liep. Een troostelozer plein dan het Koningin Julianaplein bestaat haast niet. En dat in de hofstad. Schots en scheve bestrating, een paar honderd lukraak geparkeerde (en soms kapotte) fietsen, wat verkoopkarren voor bloemen of snacks en bijna geen enkele plek om te zitten. Alleen de zebraklok was geliefd.

Hier wordt je gegarandeerd vrolijk van. Hoe kunstenaarscollectief Toyisme al 25 jaar blijft verrassen

Ze bestaan al 25 jaar maar bruisen alsof ze gisteren zijn opgericht. Met de creatie van een kunstwerk bij vliegveld Eelde – vanaf vandaag live te volgen – én exposities op 25 locaties in en rondom Groningen vieren de kunstenaars van het internationale kunstenaarscollectief Toyisme hun jubileum.

De jury van de Johan Kaartprijs vond Plien en Bianca de beste – wat vinden zij eigenlijk van elkaar?

In het DeLaMar kregen Bianca Krijgsman en Plien van Bennekom de Johan Kaartprijs voor hun rollen in Slippers en In de ban van Broadway. Die jury van deze prijs zoekt jaarlijks ‘iemand die zich gedurende een reeks van jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor het bevorderen van de blijspelkunst of het theateramusement’. Plien en Bianca vonden ze ‘een genre op zich’. Maar wat vinden Plien en Bianca eigenlijk van elkaar?