facebook_pixel

Sport

Hoe Yuri van Gelder zijn faalangst overwon

Bijna 11 maanden nadat hij in Rio de Janeiro werd verwijderd van de Olympische Spelen, is Yuri van Gelder terug aan de top. Afgelopen weekend kroonde hij zich tot kampioen van Nederland 2017. En dat op een plek waar het ooit nog eens helemaal mis ging. We waren er de hele dag bij. Van de aankomst tot opnieuw een dopingcontrole en het feestdiner na afloop.

Dirk Kuyt sleept Feyenoord naar titel in enerverende finale

Sinds Dirk Kuyt in 2015 bij Feyenoord terug kwam van de Turkse topclub Fenerbahce, staat hij twee keer op het bordes van de Coolsingel. Vorig jaar na het winnen van de KNVB beker en nu werd de landstitel binnengesleept. In de laatste wedstrijd van het seizoen wordt Heracles geklopt (3-1) met een hattrick van Kuyt, de nu al legendarische Katwijker.

Ajax heeft Dolberg, maar PSV heeft Sam Lammers

“PSV heeft Ronaldo, maar wij hebben Patrick Kluivert”, zei Ajax-coach Louis van Gaal aan het begin van het seizoen 1994/1995. Hij had de Braziliaanse Ronaldo bij PSV zien tekenen en sprak daarop zijn vertrouwen uit in een 18-jarig talent uit de eigen jeugd. Van Gaal wist wat hij in huis had. Dankzij het puntertje van Kluivert won Ajax de Champions League. Niet alleen Ronaldo, maar ook Kluivert haalde de wereldtop.

“Deze kinderen moeten meedoen”

Hoe goed sport ook voor de gezondheid mag zijn, de jeugd van tegenwoordig komt maar moeilijk in beweging. Maar hoe is dit voor kinderen voor wie bewegen sowieso al lastiger is omdat ze een beperking of chronische ziekte hebben? Vandaag wordt het eerste rapport over de landelijke prestaties van het beweeg- en zitgedrag van deze groep gelanceerd. Volgens initiatiefnemer Tim Takken zijn er nog veel obstakels.