facebook_pixel

Sport

Nico Hülkenberg, een Duitse Formule 1-held in Drenthe

Hij is geen Max Verstappen, maar dat Nico Hülkenberg ook populair is bij Nederlandse racefans werd zondag duidelijk. Hij tekende voor spektakel op de slotdag van Gamma Racing Day op het TT-circuit van Assen. “Dit”, zei de Duitser in bijna perfect Nederlands, “is echt geweldig.”

Lieuwe Westra over depressie: Praten helpt

Psychische problemen kunnen iedereen overkomen. Lieuwe Westra (34) weet er alles van. Als bekende Nederlandse topwielrenner kreeg hij te kampen met depressies; hij besloot begin dit jaar zelfs te stoppen met zijn sport. De Fries was en is in de media openhartig over zijn depressie en is daarmee een inspiratie voor velen die soortgelijke klachten kennen. ‘Inmiddels ben ik weer gelukkig’, zegt hij.

Feyenoorder Colin (13) liet Nederland huilen om Ajax

Colin van der Sanden huilde tranen met tuiten en heel Nederland huilde met hem mee, toen hij afgelopen vrijdag zijn steunbetuiging voor voetballer Abdelhak Nouri (20) op YouTube plaatste. De video van de 13-jarige Feyenoord-fan werd snel opgepikt door verschillende nieuwsmedia en ging viral. Bekomen van alle schrik, blikt hij nu terug: ‘Mijn eigen opa is overleden aan kanker, dus het is verschrikkelijk om anderen dat nu te zien gebruiken als scheldwoord.’

Amputatievoetballer Timo (19): “Het spel betekent veel voor mij”

Onze columnist Frederique Teillers komt uit Landsmeer, zo ook Timo Graver (19). Zijn verhaal is zowel verdrietig als inspirerend. Hij heeft kanker, moest zijn onderbeen laten amputeren en verloor dit voorjaar zijn vader aan dezelfde ziekte. Toch zit Timo vol met energie, hij vertegenwoordigt Nederland in een amputatievoetbalteam en geniet volop van het leven.