facebook_pixel

Top content

Dog Meat Festival gevaarlijk voor de volksgezondheid

Aan het begin van de astronomische zomer is de stad Yulin helemaal in de ban van het Dog Meat Festival. Om de komst van de warme zomerdagen te vieren, stort de plaatselijke bevolking zich op hondenvlees en lychees. Wie hond eet, kan rekenen op een succesvolle toekomst en een goede gezondheid. Volgens de Chinese traditie stimuleert hondenvlees ook de interne warmte, die de Chinezen broodnodig hebben om de koude winter door te komen. Toch zijn er genoeg aanwijzingen dat deze eetgewoonte een aanslag op de volksgezondheid kan zijn.

Het rapport-Depla, of hoe de PvdA een Messias zonder evangelie werd

Op pagina 7 van zijn analyse over de comateuze toestand van de Partij van de Arbeid schrijft Paul Depla: “Op welke uitgangspunten is ons verhaal voor Nederland gebaseerd?” Twee pagina’s verderop vraagt hij zich af: “Wat zou het verhaal van de PvdA kunnen zijn?” Voor partij die zo onzeker is over zichzelf ziet de toekomst er somber uit.

Hoe gevaarlijk is Colombia? Misdaadjournalist doet verslag

Zaterdag 17 juni zijn Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender tijdens een reportage voor Spoorloos in Colombia ontvoerd. Hoe gevaarlijk is Colombia voor Nederlandse journalisten? Hendrik Jan Korterink, van de website misdaadjournalist.nl, was in januari 2017 in Colombia, in de stad Barranquilla, toen zijn gesprekspartner in gevaar bleek. Een zestal gewapende mannen in geblindeerde auto’s waren de woning van zijn vrouw binnengedrongen en hij moest onmiddellijk daarheen komen. Anders kwamen ze naar hem toe. Ze wisten waar hij op dat moment was, dat hij geïnterviewd werd en ze wisten het nummer van de hotelkamer van de journalist…

Ik <3 social media

Als social media als Twitter en Facebook de laatste jaren in de belangstelling staan, is dat zelden nog positief. Oud-mediale opiniemakers als Bert Wagendorp van de Volkskrant hoeven maar één keer te melden dat ‘social media de straat zijn, met goot, afvoerputjes en onderliggend riool’ en de applausmachine begint te draaien. Ik wil het eens over een andere boeg gooien. Want ik <3 social media.