facebook_pixel

De Boeletuin: een groene postzegel tussen het glas van de Zuidas

 

Een kleine groene oase tussen het glas van de Zuidas. Zo zou je de Boeletuin, een kantine met moestuin en 39 kippen op een groene postzegel tussen de Gustav Mahlerlaan en de Boelelaan kunnen omschrijven. De voormalige schooltuin uit 1959 is door de jaren heen ingesloten geraakt tussen de bouwwerken van de VU, ACTA, The Edge, een parkeerplaats en Sportcentrum Buiten-veldert. Vier keer per dag scheert de traumaheli van het VU Medisch Centrum boven langs.

Maar loop je het met lampionnetjes omgeven pad op, langs het kippenhok links en de zelfgebouwde pizzaoven rechts de keet op de Boeletuin binnen, dan is de kille lelijkheid snel vergeten. Welkom in het knusse huiskamercafé met een kachel, grote banken, een bar en spelletjes op de planken. De radio staat aan. Bier en wijn staan klaar voor de borrel van een groep managers die in de blokhut achter het terras zit te vergaderen.

 
manonstravens@gmail.com'
Journalist with roots in international development cooperation. Wrote a book about Boko Haram. Themes: entrepreneurship, trade, human rights and a lot more.