facebook_pixel

Frenna werd als jongetje afgebeuld in Ghana

 

Net op het moment dat rapper Frenna (echte naam Francis Edusei) met zijn album Geen oog dichtgedaan de hitlijsten bestormde, kwam hij maandenlang in Suriname vast te zitten. Nu de muziek weer vrij kan klinken legt hij uit hoe voetbal hem gevormd heeft en waarom zijn vriendschap met Eljero Elia hem alles waard is. “Ik werd geslagen en huilend belde ik mijn moeder op dat ik terug naar Nederland wilde.”

We kennen jou als Frenna maar zo heet je niet…
‘Frenna is afgeleid van mijn daadwerkelijke naam Francis Edusei. Dat werkt toch wat beter in de muziekscene. Maar ik ben niet de enige. Mijn maat, voetballer Eljero Elia, noem ik ook bijna nooit bij zijn daadwerkelijke naam. Ik zeg vaker ‘Elly’ of ‘broer’. Vooral die laatste gebruik ik vaak bij echte vrienden.’

 
32 | Journalist | Schrijft voor een handvol tijdschriften, kranten en... Feyenoord | Maakt televisie | f.waals@forwardmedia.nl