Ghanese pluimvee-ondernemers doen zaken in Nederland

Yaw Baidoo van de Greater Accra Poultry Association (L) en Samuel Darko van Darko Farms deden goede zaken met Arie Wilbers van Trouw Nutrition (R) tijdens een Ghanese missie naar de Nederlandse agribusiness. © Marc van der Sterren | Farming Africa
 

Ruim twintig Ghanezen kwamen naar Nederland voor een agribusiness missie. Samuel Darko en Yaw Baidoo bezochten in Boxmeer onder meer Trouw Nutrition. Hier geen rondleiding of bedrijfspresentatie. Hier werden deals gesloten.

Het bezoek aan het hoofdkantoor van Trouw Nutrition is een verademing voor Samuel Darko en Yaw Baidoo. Ze hebben al drie dagen vol workshops, matchmaking en bedrijfsbezoeken, presentaties en rondleidingen achter de rug. Zeer interessant, maar minstens zo intensief.

In opdracht van RVO organiseerde de Netherlands African Business Council (NABC), ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME en de Ghana Netherlands Business and Culture Council GNBCC een handelsmissie gericht op de agribusiness.

Marc van der Sterren is agrarisch journalist en blogger voor Farming Africa. Hij is breed geïnteresseerd en schrijft over alles. Als hij zich niet in kan houden ook columns. Hij werkt vooral voor vakbladen en beschrijft het wereldtoneel van de landbouw. Van Europa tot Afrika.Œ De productie van voedsel is nu eenmaal een internationale aangelegenheid en een eerste levensbehoefte vol politieke en maatschappelijke controverses. Landbouw is spannend!