PVV: Hete herfst op komst

Eén ingezonden brief in de krant staat voor tienduizend boze burgers, schrijft Hans Kriek. Vandaar een greep uit de postpolemiek.

Nu de regering , de Eerste en de Tweede Kamer genieten van een hele lange vakantie zonder zorgen in binnen of buitenland,  dreigt er een ‘hete herfst’.

Op 21 september gaat PVV-leider Geert Wilders demonstreren tegen het kabinet. Hij vindt dat het duo Rutte – Samsom de samenleving ‘systematisch’ plundert. Ruim 80.000 mensen hebben inmiddels de verzetsactie van Wilders schriftelijk ondersteund. Ook de vakbeweging denkt aan acties in het najaar.

Intussen blijven Nederlanders zich zorgen maken over allerhande zaken. Hoge benzineprijzen aan de pomp, Roemeense zakkenrollers , sluiting van de Nederlandse ambassade in Jemen, de inflatie en de kerstpakketten voor ons Defensiepersoneel.Kranten publiceren dagelijks talloze ingezonden brieven. En dan geldt dat een ingezonden brief staat voor tienduizend briefschrijvers. Een aantal bezorgde burgers schrijft het volgende:

Vergrijzing de schuld

In Nederland wonen 16.8 miljoen mensen, 13.000 meer dan begin dit jaar. Met ingang van 2014 staat  de poort van Nederland wagenwijd open en zullen er nog duizenden zonder werk en inkomen bijkomen. Oostblokkers komen massaal ‘shoppen’ in Nederland etc. Maar ons falende kabinet komt straks uitgerust en voorzien van een nieuwe dikke laag boter op het hoofd terug van vakantie. Het is toch veel makkelijker om de vergrijzing weer de schuld te geven van alle bezuinigingen.

Zakkenrollers

Iedereen maakt zich druk over een paar Roemeense zakkenrollers, die hier tijdelijk verblijven, maar iedereen vindt het blijkbaar prima, dat honderden zakkenrollers in Den Haag en Brussel jaar in, jaar uit ons beroven.

Grensgangers

Dat is nu een schot voor open doel: de Staat mist veel inkomsten doordat Nederlanders in de grensgebieden eventjes de grens overwippen om goedkoper in België en Duitsland te tanken. De oplossing ligt al direct voor de hand: maak de benzine zoveel goedkoper in Nederland dat er vanuit België en Duitsland files voor onze pompen komen te staan. Heb je het verlies zo ingehaald!

Zwaktebod

Nadat de Amerikanen een hele rits van hun ambassades hebben gesloten en het personeel evacueerden, heeft Nederland in Jemen dit voorbeeld gevolgd. Ik vind dit een zwaktebod. Er zijn zoveel speciaal getrainde militairen. Units die bij zeer gevaarlijke missies worden ingezet. Waarom zijn de bedreigde ambassades niet door dergelijke units bemand? Terwijl ambassadepersoneel geruisloos naar veiliger oorden werd gebracht. Daarmee zou men geen gezichtsverlies hebben geleden. Wat er nu gebeurt, is gewoon toegeven aan terroristische dreigingen, waarvan je je nog af kunt vragen hoe serieus die zijn. Wat is de volgende stap?

Vertrouwen

Twee Kamerleden, Heijnen en Fokke, vinden dat raadsleden die niet op vergaderingen komen, gekort moeten worden op het raadsgeld ‘omdat ze het vertrouwen in de politiek schaden’. Stel u gerust, heren. De Nederlander heeft allang geen vertrouwen meer in de politiek. En wat niet is, kan niet geschaad worden.

Het is een willekeurige greep uit een aantal bezorgde brievenschrijvers die ik u niet wilde onthouden. Een ding is zeker: hun opmerkingen zullen de wereld in het algemeen en Nederland in het bijzonder niet veranderen.

Door: Hans Izaak Kriek

Mijn gekozen waardering € -

Geef een reactie