Strategie van (1)paraatheid en communicatie, (2) bewaking en detectie en (3) respons en beheersing faalt

STEUN RO

Persoonlijke uitwerking (JTtG) van fragmenten uit forumdiscussie. Perspectief VS 

Mei 2020 Online

“We horen dat een vaccin mogelijk ergens in 2021 beschikbaar komt”.
…..Tenzij het niet wijd verspreid wordt vanwege productiebeperkingen. Misschien zal de huidige pandemie nieuwe wereldwijde samenwerking motiveren. Of niet. Kibbelen, beschuldigen en nationale rivaliteit kan samenwerking een vrome wens maken. Met ernstige gevolgen. Clade X was een oefening in de Verenigde Staten (VS) die een denkbeeldige pandemie uitwerkte in 2018. Zoals gewoonlijk met conclusies en suggesties die niet ter harte worden genomen. Ondanks het feit dat men dichtbij Washington DC bijeengekomen is en wel in Baltimore. De HIV / AIDS-epidemie heeft het probleem jaren geleden al onder de aandacht gebracht. Het lukrake Amerikaanse gezondheidssysteem leek eerder nog de zaken adequaat aan te pakken.

 

Schok en schokkend
COVID 19 is voor elke Amerikaan een schok geweest. De slechte voorbereiding die elke dag duidelijker wordt, leidt tot een catastrofe. Die niet zo destructief en ontwrichtend hoefde te zijn als we nu constateren en waarmee we leven. Het dubbele vacuüm van ontbrekend leiderschap en volslagen wanbeheer hier in de VS heeft angst en wantrouwen opgeroepen. Wel het allerlaatste wat we nodig hebben voor de uitdagingen van morgen. Bekend is dat een virale pandemie met een incubatieperiode van twee weken als een extreme bedreiging wordt beschouwd. We gingen ervan uit dat de VS een pandemisch plan had. Dat doet het! Een strategie uit 2005 met updates in 2006, 2009, 2014 en 2017. De federale overheid heeft volgens het buitenlands beleid ook drie pandemische oorlogsimulaties uitgevoerd: een binnenlandse pokkenuitbraak in “Dark Winter” in 2001, een internationale pokkenuitbraak in “Atlantic Storm” in 2005, een nieuwe uitbarsting van het coronavirus in St. Paul, Minnesota in 2017’s “The SPARS Pandemic 2025-2028”, “Clade X” in 2018 en “Event 201” in oktober van 2019, die de economische gevolgen van een ander nieuw coronavirus laten zien. Dat zijn drie epidemie oefenrondes in de afgelopen vier jaar. Ze lijken niet veel effect te hebben gehad.

Afbraak
Momenteel is het moeilijk te beweren dat de VS voldoet aan een van de drie pijlers die zijn uiteengezet in de oorspronkelijke strategie van 2005. Namelijk (1) paraatheid en communicatie, (2) bewaking en detectie en (3) respons en beheersing. Het directoraat van Global Health Security and Biodefense van de National Security Council werd in 2018 ontbonden of gestroomlijnd door Trump. Een probleem dat werd omgeven door spin… De eenheid die wordt gezien als een pandemisch reactieteam, werd functioneel ontbonden. En beroofd van zijn leider, Timothy Ziemer toen deze zijn werkgever verliet. Als de groep nog steeds in een nieuwe vorm bestaat, is er weinig te merken van paraatheid, communicatie, bewaking, detectie, reactie of beheersing in de VS, het wereldwijde centrum van de pandemie.

Virginia
Virginia lijkt een pandemie plan te hebben met de titel VDH Pandemic Influenza Plan. Maar alle links op internet zijn verbroken. De vraag is in hoeverre dit plan kan steunen op federaal leiderschap en steun. Op een meer lokaal niveau is soms een pandemisch actieplan. Patiënten worden gescreend  voordat ze het praktijkgebouw binnengaan. Alle van Covid-19 verdachte patiënten houden ze buiten en testen ze in hun auto. Nu het aantal gevallen hier toeneemt, draagt ​​iedereen in de kliniek een masker. Het is een beetje vroeg om te zeggen hoeveel dit helpt. Maar het is zeker geruststellend om een ​​script te volgen.

Conclusie
Er komt een beeld naar voren van falend leiderschap en wanbeheer zoals iemand schrijft. De hoorzittingen van klokkenluider Bright voor een senaatscommissie ondersteunt deze visie.

Websites
https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/events/2018_clade_x_exercise/clade-x-resources
https://www.politico.com/news/2020/05/05/top-pandemic-expert-leaves-trump-administration-237612
https://www.vdh.virginia.gov/content/uploads/sites/23/2016/05/OPE-4008.pdf

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -