De weddenschap ging om de volgende vraag: welke Ajacied zal als eerste ongenoegen uiten? Anwar el Ghazi (21), Kenny Tete (bijna 21), Donny van de Beek (19), Riechedly Bazoer (bijna 20) of Jairo Riedewald (20)?

STEUN RO

Alle vijf zitten ze op de bank in Amsterdam en alle vijf hadden ze dit seizoen op meer gerekend. Zie dan maar eens rustig te blijven, juist omdat die jongens zo graag willen.

Traoré krijgt de voorkeur boven El Ghazi, Tete heeft plaats moeten maken voor Veltman, als controlerende middenvelder geeft Bosz de voorkeur aan Schöne boven Riedewald en Van de Beek heeft Klaassen en Ziyech voor zich op het overvolle middenveld, net als Bazoer.

Vandaar du8s de vraag: wie zal zich als eerste laten horen? Donny van de Beek dus.

Voor een microfoon van FOX zei de blonde middenvelder van Jong Oranje dat hij wel ‘een kans moet krijgen’. Als je namelijk geen kans krijgt, kan je het ook niet laten zien, zo simpel is het eigenlijk. Minuten maken, daar gaat het volgens hem om. Hij zit er volgens de trainer wel dicht tegen aan, zei Donny, maar ja, ‘er zijn veel middenvelders op dit moment’.
Bazoer liet zich minder snel uit zijn tent lokken over de selectieprocedures in Amsterdam, toen de verslaggever constateerde dat ook hij niet lekker in zijn vel zat. “Dat maak jij er van. Ik zit wél lekker in m’n vel,” counterde hij.

Bazoer heeft vertrouwen in zichzelf, zegt hij, en dat zal hij blijven houden. Maar ondertussen knaagt de onzekerheid. Iemand trouwens nog iets van debutantenbalvlogger ‘Appie’ Nouri (19) gehoord, na zijn verplettende optreden tegen Willem II? Nouri is tot nu toe het meest geduldige talent van allemaal.

Met Vriendelijke SportGroeten,
@MJvdHeuvel

Sportcolumnist