Lauren Wasser (29) had het leven waar veel jonge vrouwen slechts van konden dromen. Een leven gevuld met modellenopdrachten, feestjes en haar lievelingssport basketbal. Dat veranderde allemaal op 3 oktober 2012, toen Lauren het slachtoffer werd van het Toxic Shock Syndroom. “Ik kan echt woest worden als ik een tampon reclame zie met vrolijke vrouwen in een bikini.”

‘Ik was ongesteld en had die dag  mijn tampon al drie keer verwisseld. Meestal had ik niet zo’n last van mijn menstruatie, maar dit keer voelde het anders. Ik voelde me ziek, alsof ik koorst had.  Toch ging ik die avond naar de verjaardag van een vriend. Ik probeerde me over het koortsige gevoel heen te zetten, maar ik had zelfs moeite met gewoon rechtop blijven staan. Toen mensen naar me toe kwamen en opmerkingen maakten over hoe slecht ik eruit zag, besloot ik toch maar naar huis te gaan en in bed te kruipen. Op dat moment dacht ik gewoon dat ik een griepje kreeg en dat ik na een goede nachtrust wel weer opgeknapt zou zijn.

Ik weet niet veel meer van wat er daarna gebeurde, behalve dat ik de dag erna bewusteloos op mijn slaapkamervloer werd gevonden door een vriend van mijn moeder, liggend in mijn eigen braaksel en uitwerpselen. Ik had enorm hoge koorts en werd met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Achteraf hoorde ik van mijn artsen dat ik maar tien minuten verwijderd was geweest van de dood.

In het ziekenhuis hielden mijn organen er één voor één mee op ik kreeg een zware hartaanval. Mijn artsen vochten als leeuwen om me te stabiliseren, maar het lukte niet, waarna ze er een specialist in infectieziekten bij haalden. Die vroeg of ik een tampon in had, wat inderdaad zo was. Ze hebben de tampon direct verwijderd en naar het lab gestuurd, waarna duidelijk werd dat ik leed aan het Toxic Shock Syndrome: een infectieziekte die je kunt oplopen het dragen van een tampon.

Tampons worden gemaakt van synthetische vezels en in combinatie met het absorptievermogen vormt dat de ideale omgeving voor stafylokok bacteriën om te gaan woekeren. Zelf herinner ik me niet veel meer van mijn tijd in het ziekenhuis, behalve dat ik nog nooit zoveel pijn heb gehad. Ik zou niet eens weten hoe ik het moet beschrijven, zo erg was het.

Freelance Journalist voor o.a. LINDA. , Viva, Grazia, Veronica Magazine, Margriet, VROUW en en (web)content creator voor o.a. VODAFONE en Sanoma Marketing Partnerships. Online magazine met human interest verhalen: www. BLOOM-Magazine.nl Voor mijn volledige profiel: zie LinkedIn. $twitter.xrptipbot.com/Vivscontent