And the loser gets…

Condooms? Appelstroop? Glassex? Voor de verliezers van de Oscar-zondagavond zit er genoeg in de goodiebag om lachend naar huis te rijden.

Update: Daniel Day-Lewis dus, Jennifer Lawrence, Argo als film, Ang Lee als regisseur. Bent u weer bij..

Ooit, lang lang geleden kregen Hollywood-sterren fenomenale goodiebags mee, of ze nu een Oscar hadden gewonnen of niet. Als ze maar over de rode loper kwamen aanwandelen en hun botoxvoorhoofd lieten bewonderen. Ook de presentatoren en de performers op die legendarische zondagavonden kregen een stevige shoppingtas mee. De cadeautjes konden oplopen tot zo’n 100.000 dollars. Daar wil elke filmster wel een envelop voor openmaken op het podium.

Jammer, jammer, in 2006 besloot de Amerikaanse fiscus dat over al die presentjes belasting betaald moest worden. Veel sterren gaven ten einde raad hun goodiebag dan maar aan het goede doel. De waarde is omlaag geduikeld, zodat de celebs nu slechts een magere $ 45.000 binnenharken.

Zalfjes

Nadat Anne Hathaway en Daniel Day-Lewis hun beeldje in ontvangst hebben genomen, kan de rest van de genomineerden zich verheugen in een trip voor $ 10.000 naar Australië, een aantal zalfjes, sessies met een privétrainer en chocolade delicatessen.

Maar er zitten ook wat vreemdere prullaria in de tas:

Een megapak condooms ($ 20);

Appelstroop en aanverwant zoet spul ($120);

Dieetbewust servies (‘kleinere porties verborgen door slim design’, $ 59);

Vampier Facelift, een cosmetische procedure waarbij gelachtige substanties uit het bloed van de celeb in zijn/haar rimpels wordt gespoten ($ 5.000);

Kaartjes voor het kindercircus ($ 400);

Haarbandjes ($ 80);

Glassex ($ 4);

Take 2: Your Guide to Happy Endings and New Beginnings’, een hulpboek van Leeza Gibbons om sterker, slimmer en meer sexy te worden.

Pizza zalm

Voor alle andere gasten op de Oscar-avond, die het zonder cadeauzak moeten doen, resteert troostvoedsel tijdens het traditioneel aansluitende diner tijdens het Gouverneursbal in het Highland and Hollywood Centre. Steven Spielberg kan aan zijn geliefde Chateau Margaux lurken, Barbra Streisand smikkelt van een gepofte aardappel met kaviaar en George Clooney krijgt zijn steak. De Britse Adele rekent op een vegetarische sheperd’s pie.

1300 chefs bereiden alles waar de 1500 gasten na een 4 uur durende show op een nuchtere maag zin in hebben. Stevige macaroni met kaas, pizza’s met wilde zalm, kreeft en chocolade Oscarbeeldjes. Daarna holt iedereen door naar de Vanity Fair extravaganza, het enige feest waar celebs komen om naar andere sterren te staren.

Neem een abonnement en lees meer van Dirk Koppes!

Mijn gekozen waardering € -

SmaakMaker Dirk Koppes proeft en fileert het culturele klimaat. Deze AlbertHeijnHater was hoofdredacteur van Carp, chef cultuur bij De Pers, en schreef een reisboek over Cubaanse jongeren. Hij selecteert verplicht lees- , proef- en kijkvoer.

Geef een antwoord