Basis regering Morales zwak

Aan de basis van de regering Morales ligt een ritueel, uitgevoerd in Tiwanku (bakermat van de Aymara en Inca-culturen) door een sjamaan die corrupt was: hij ontving 5000 dollar. Integriteit is er maar weinig te vinden in de politiek. Waarom is dit zo en wat kunnen we er aan doen?

Het beleid van Morales loopt van links naar rechts. Aan de ene kant is hij de behoeder van ‘Pacha Mama’, (Moeder Aarde) en zou hij de Indiaanse belangen verdedigen, aan de andere kant bevordert hij de olie- en gasproductie, doet lithium exploiteren, laat wegen aanleggen door Indiaanse reservaten en zo meer. Wat is de reden hier achter? Ik denk dat hij gewoon wat wil ‘verkopen’ aan het volk, zodat ze tevreden zijn.

Politiek gaat over macht en naarmate iemand meer op de politieke ladder stijgt, groeit normaal gesproken zijn honger naar die macht. Het gaat dan meestal niet meer om de wensen en verlangens van het volk, maar om de eigen belangen (namelijk aan de macht blijven).

Hoe nu dat machtsspel te vermijden? Ik dacht, eerder al, een economisch en politiek plan uit. Ik zie nu dat als het uitgevoerd zou worden, het machtsspel vanzelf zou verdwijnen.  Dit omdat het eerlijk en integer is. U leest er hier over: www.hansvandesande680.wix.com/background (in het Engels, Frans en Spaans). Wilt u het in het Nederlands, stuur dan een mail naar hansvandesande680@gmail.com

Mijn gekozen waardering € -

I am a journalist, writer, translator. See for my activities: www.sunspeech.nl. I live in Bolivia. Before, I travelled the world, visiting Tanzania, Kenia, South Africa, India, Nepal, Guatemala, Mexico, Peru and Ecuador. I also work for charities, for an ecard or a new contact, see: www.foundationeffort4charities.org. Your contribution is for charities.