Je artikelen op je eigen site verkopen en in één moeite door publiceren in Blendle? Kan! Met de Blendle plugin voor Wordpress die Reporters Online lanceert.

STEUN RO

English

Met nu ruim 600.000 lezers in Nederland en een Amerikaanse lancering in het vooruitzicht breekt Blendle internationaal door als de belangrijkste manier om, online en betaald, kwaliteitsjournalistiek te lezen. Op Blendle zelf natuurlijk, en sinds een aantal maanden ook op een groeiend aantal sites waar je met een Blendle-account terecht kunt. Lezers kunnen daardoor elk artikel kopen dat ze goed vinden, op welke site het ook staat. Met één klik. Zonder dat ze door zeventien digitale hoepels hoeven te springen.

Een aantal grotere uitgevers hebben deze ‘Blendle Button’ inmiddels. Binnenkort zijn het er nog heel veel meer. Bij Reporters Online vinden we dat ook freelance journalisten hun lezers deze service moeten kunnen bieden: je eigen stukken verkopen op je eigen site.

Met gepaste trots, ge-code door Gyurka Jansen en met de nodige hulp van Blendle (waarvoor dank!) lanceert Reporters Online daarom vandaag een (gratis) WordPress-plugin waarmee je één klik-betalingen op je site of sites kunt installeren. Blendle-oprichter Marten Blankesteijn: ‘Ik erger me er al heel lang aan hoe moeilijk het is om online te betalen voor journalistiek. Een digitaal abonnement afsluiten op een krant is véél meer werk dan een abonnement nemen bij Spotify of Netflix. En wie geen abonnement wil maar gewoon één interessant artikel wil lezen kan alleen bij Blendle terecht. Wij hebben onze betaaltechnologie – inclusief de bekende niet-goed-geld-terug-garantie – nu beschikbaar gemaakt voor iedereen die online geld wil verdienen met journalistiek. Zo kunnen lezers met één klik betalen voor een artikel, en straks ook een abonnement nemen. Bij traditionele media, maar ook bij freelance journalisten die hun artikelen zonder tussenkomst van een uitgever direct aan hun lezers verkopen. Wij denken dat veel meer mensen veel meer uit gaan geven aan journalistiek als het zo makkelijk wordt.’