Boer Wim uit Boer zoekt Vrouw woont op misschien wel het mooiste plekje van de wereld, vindt ook zijn vriendin Evelyne. Maar zij wil in dat paradijs niet blijven wonen…

STEUN RO

Wim van Liere heet hij. Boer Wim uit Boer Zoekt Vrouw, seizoen 2013/2014. Ja, in het echt is net zo lang als op TV. En ja, de Simba Farm in Tanzania, aan het eind van de wereld, is minstens zo idylisch als het oogt op tv.

Hij is een beetje een a-typische boer. Niet verknocht aan een ouderlijk huis in de polder, maar een akkerbouwer met lust voor avontuur. Hij werkte voor pootaardappelbedrijven en zaadfirma’s in Rusland, Kazachstan en Oekraïne. In Indonesië, Tunesië en Frankrijk.

© Marc van der Sterren | Farming Africa

Eind jaren 80 werkte hij ook al in Tanzania. Ook toen woonde hij uren rijden van de stad. Maar het type vrouw waar Wim op valt kan er moeilijk aarden. Hoe mooi het ook was, zijn ex wilde iets anders dan de bush. Zo trokken ze verder de wereld over. Maar in Portugal raakte het uit. Zijn ex vertrok weer naar Nederland, met dochter Petra en zoon Willem. Wim kon bij zijn zus aan de slag. Op de Simba Farm. Dat is nu zeven jaar geleden.

Marc van der Sterren is agrarisch journalist en blogger voor Farming Africa. Hij is breed geïnteresseerd en schrijft over alles. Als hij zich niet in kan houden ook columns. Hij werkt vooral voor vakbladen en beschrijft het wereldtoneel van de landbouw. Van Europa tot Afrika.Œ De productie van voedsel is nu eenmaal een internationale aangelegenheid en een eerste levensbehoefte vol politieke en maatschappelijke controverses. Landbouw is spannend!

Geef een reactie