‘Brazilië van binnenuit’ in 2015

Beste abonnee,

Allereerst wens ik u een feliz ano novo. Naar goede Braziliaanse traditie wens ik mijn abonnees saúde (gezondheid), paz (vrede) en muita felicidade (veel geluk). Net zoals de motorrijders in bovenstaande foto gaat Brazilië van binnenuit dit jaar op volle kracht vooruit – maar slaat daarbij ook een nieuwe richting in. Daarover zometeen meer.

In tegenstelling tot vorig jaar (WK) en volgend jaar (Olympische Spelen in Rio de Janeiro) zal 2015 in Brazilië naar alle waarschijnlijkheid een relatief rustig jaar worden. Op Nieuwjaarsdag begon president Dilma Rousseff aan haar tweede ambtstermijn; de afkoelende economie en de alomtegenwoordige corruptie zullen haar de nodige hoofdbrekens bezorgen. Ook geweld, sociale ongelijkheid en droogte zullen niet uit de krantenkoppen ontbreken.

Brazilië van binnenuit gaat in 2015 alweer zijn derde jaar in. Dit jaar verandert de opzet van uw Braziliëkanaal aanzienlijk. Ik ga mij richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit: langere reportages, meer diepgang, meer beeld. Maar ook iets minder vaak dan u tot nu toe gewend was. 

Ook verschuift de focus nadrukkelijk van nieuws naar achtergrond en een persoonlijke blik. Voor alerts over de Braziliaanse actualiteit verwijs ik u naar mijn Twitteraccount. Hier, in TPO Magazine, leest u reportages over maatschappij, cultuur en reizen, afgewisseld door persoonlijke columns.

TPO Magazine publiceert van tijd tot tijd artikelen die al eens eerder in de auteurskanalen verschenen (en die niet aan de actualiteit gebonden zijn) bij online krantenkiosk Blendle/Cafeyn. Daardoor kan het om technische redenen af en toe voorkomen dat een artikel dat u al eens eerder las opnieuw in de tijdlijn van Brazilië van binnenuit terechtkomt. Daarvoor vraag ik uw begrip.

Ik dank u voor uw steun en wens u ook in 2015 veel leesplezier!

Alex Hijmans

Salvador

Bahia

Brazilië

Sinds een aantal maanden is het mogelijk om uw abonnement bij TPO Magazine te koppelen aan een account bij online krantenkiosk Blendle/Cafeyn. Veel abonnees blijken het prettiger te vinden om mijn stukken dáár te lezen. Heeft u een Blendle/Cafeyn-account? Klik op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Abonnementen’ om uw TPO Magazine-abonnement aan uw account te koppelen. 

Heeft u geen Blendle/Cafeyn-account, dan is het een fluitje van een cent om er een aan te maken. Uiteraard blijven mijn stukken gewoon ook via TPO Magazine zelf te lezen.

Mijn gekozen waardering € -

Alex Hijmans (1975) is internationaal correspondent en schrijver. Zijn standplaats is Salvador, de derde stad van Brazilie, waar hij in een volksbuurt woont en verder kijkt dan voetbal, samba en zogenaamde Wirtschaftswunderen. Hij schrijft, net zoals weleer voor de papieren De Pers, journalistieke reportages en persoonlijke columns. Met veel beeld en altijd met de blik van een local.