Christenen startten de website DinoDino, met een ‘bijbels tegengeluid’ bij Freek Vonk en zijn miljoenen jaren oude dino’s. Deze theoloog schrijft hem een open brief. ‘Ik dacht eerst dat het satire was!’

Beste Frans Gunnink, initiatiefnemer van DinoDino, het ‘bijbelse tegengeluid’ bij Freek Vonk en zijn dinoplaatjes. Ik wil deze brief graag positief beginnen. Bedankt voor het lachen, Frans! Mijn vrienden en ik hebben veel schik gehad om jouw website, tot het moment dat we beseften dat het helemaal geen satirisch project is. Sommige minder aardige vrienden zijn je alsnog dankbaar, want zij zien aan jou dat er levende fossielen bestaan. Weer wat geleerd!

Dus je wilt de plaatjes sparende jeugd ervan overtuigen dat er miljoenen jaren geleden geen dinosauriërs leefden, zoals Freek beweert. Omdat de aarde pas 6000 jaar oud is als je de bijbel als een letterlijk geschiedenisboek leest. Je bent bang dat de informatie op de plaatjes onze kinderen vergiftigt met twijfels over de historiciteit van het scheppingsverhaal.

Het tijdsbesef van een kind reikt niet zover

Alain Verheij is gefascineerd door alle plaatsen en momenten waar tijd en eeuwigheid elkaar ontmoeten. Denk daarbij aan kunst, cultuur, religie en schoonheid in de breedste zin van die woorden. Verder heeft hij een groot zwak voor taal en promoveert hij op het Ugaritisch.