Fred Teeven wordt burgemeester van Haarlem. Zeker nu een stel Haarlemmers een petitie is begonnen tegen het VVD-kamerlid. Want Fredje is een crimefighter, dus die is pas in zijn element als hij tegenstanders van verdachte signatuur kan slopen.

STEUN RO

‘Wat, een paar van die linkse uitvreters wil mijn laatste kunstje vernachelen? Dan kennen ze mij nog niet’, horen we de Haarlemse ex-officier van justitie brommen. Wie was het die de justitiebazen zijn middelvinger liet zien, nadat zij de deal met drugsbaron Puck H. hadden afgekeurd? Teeven. Wie hield zijn rug recht toen die negatievelingen van Nieuwsuur bleven doorzeiken over het bonnetje? Teeven. Wie zou zo crimineel zo weer 4,7 miljoen gulden geven, als hij daarmee voor de Staat 7,5 ton kon binnenharken? Juist.

De tegenstanders van aanstaand burgemeester Teeven krijgen het zwaar te verduren, de komende maanden. Nachtelijke bezoekjes van de sectie stiekem van de nationale politie, als die tenminste genoeg overuren heeft. Taps op alle telefoons, gps-trackers in de Volvo-stationcars, misschien wel gelazer met de Fiod, waar Fighting Freddie eerder werkte.

Zojuist binnengekomen: Camiel Eurlings wil burgemeester van Alkmaar worden. Om in een goed blaadje te komen bij de bevolking, vooral na de aangifte wegens mishandeling door zijn zoveelste ex, belooft hij als eerste Piet Bruinooges blunder om het aantal peeskamers op de Achterdam te halveren, subiet terug te draaien. CDA, beider partij, staat vanaf nu voor Camiel Doet Alkmaar.

aajruitenbeek@kpnmail.nl'
    Misdaad & misstanden, rechtbank, thrillers, Achterdam & prostitutie