Eva praat met haar dochter over de tramaanslag in Utrecht: ‘Er zijn een paar boeven op de wereld, maar gelukkig véél meer lieve mensen’

Exact vijf jaar geleden, op 18 maart 2019, begint een man te schieten in een Utrechtse tram.  Ik was op dat moment aan het werk op een nieuwsredactie waar ik freelance werk. Destijds schreef ik er deze column over. “Vreselijk, die mensen die gewoon in de tram zaten. Een tram waar ik wel 100 keer in zat toen ik in Utrecht studeerde.”

Lees verder
Microcar en fatbike

Nieuwe mobiliteit, nieuwe zorgen

Ook “groene” partijen lopen ermee weg, maar de e-bike en elektrische brommobiel zijn toch vooral een pain in the ass voor wie om veiligheid en duurzaamheid geeft. Accu-stadsautootjes en e-bikes die in feite vermomde brommers blijken, maken stedelijk Nederland er niet veiliger en ook niet schoner op.

Lees verder

Drie cursiefjes 1: Doodlijn

“Tja jongen,” zegt de oude columnist meer tegen zijn glas dan tegen zijn tafelgenoot, “wat jij nou bedoelt, daar hebben de Engelsen een mooi woord voor. Een uitdrukking die je niet kunt vertalen: a roving eye.”

Lees verder

Column: als niet de kip, wie was dan wel de dader?

Menig wereldleider was in het verleden zo bang dat hij/zij vergiftigd zou worden dat hij/zij altijd een voorproever in dienst had om de maaltijden te controleren. Wanneer de voorproever na een hap nog vrolijk overeind stond, durfde de leider zelf aan de maaltijd te beginnen. Mijn eerste gedachte nadat het kip curry verhaal en de ziektegevallen bij het Nederlands elftal in de wereld was gekomen, was dan ook: “hadden ze maar een voorproever gehad”.

Lees verder