Op 4 maart 2020 nam het Udense ziekenhuis Bernhoven haar eerste Covid-patiënt op. In de maand die volgde was het ziekenhuis het epicentrum van de eerste coronagolf in Nederland. Dit is wat er in die krankzinnige periode gebeurde.
Lees verderGezondheid
Avocado’s zijn populair omdat ze lekker en gezond zijn. Maar hoe goed zijn ze voor het klimaat?
Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek importeerden we vorig jaar voor 1,1 miljard euro aan avocado’s uit voornamelijk Peru, Chili, Colombia, Zuid-Afrika en Mexico. Nederland is daarmee ‘avocadohub van Europa’, meldde NOS vorige week.
Lees verderWie nu een appel koopt, eet een appel van zes maanden oud
Appels worden geoogst in het najaar. Meestal in september, soms in oktober en enkele in november. In de tussentijd worden appels opgeslagen in speciale zuurstofarme koelcellen. Appels in de supermarkt zijn soms wel een jaar oud…
Lees verderTraditie, eenvoud en geduld: het geheim van een goede worst
Traditie is belangrijk in de Portugese keuken, vooral als het om porco preto gaat. In de Monchique regio in de Algarve leven de zwarte Iberische varkens op dezelfde manier als eeuwen geleden. Met veel bewegingsruimte en zonder toegevoegde medicijnen in hun voer.
Lees verderHoe ouders jaarlijks 260 kilo afval en honderden euro’s kunnen besparen: zet je baby op het potje
Een baby en luiers. Ze horen bij elkaar als peper en zout, gin en tonic, Of toch niet? Bij Baby Zindelijkheids Communicatie (BZC) is de luier vrijwel overbodig. De baby? Die kan het potje op!
Lees verderEen k*t-ritueel: meisjesbesnijdenissen
De corona-lockdown heeft geleid tot een enorme toename van genitale verminking bij meisjes. Volgens de VN kan deze pandemie wereldwijd de komende 10 jaar leiden tot miljoenen extra meisjesbesnijdenissen.
Lees verder