Dominee-donor Michiel Aten richtte platform op voor zaaddonoren

Spermabanken hebben de laatste jaren een slechte pers: chaotische administraties en malafide artsen veroorzaakten het nodige leed bij donorkinderen en hun familie. En dat terwijl de meeste spermadonoren toch aardige en fatsoenlijke mensen zijn. Aldus Michiel Aten, emeritus predikant en oud-donor. In het voorjaar van 2023 startte hij een platform voor spermadonoren die openstaan voor contact met hun nakomelingen: Priamos.

Lees verder

Gek worden van smak- en kauwgeluiden: het bestaat echt en het heet Misofonie

“Aan tafel eten met het hele gezin gaat niet meer. Lola heeft een hyperfocus op eet-geluiden en raakt helemaal gefrustreerd en woest als ze ons hoort eten. Vorig jaar kwam het tot een hoogtepunt, een uitbarsting. We zaten aan tafel en Lola draaide helemaal door. Ze begon te schreeuwen en te huilen dat ze gek werd van onze eet-geluiden en dat niemand begreep hoe het voor haar was. Die avond hebben we op Internet gezocht naar “gek worden van geluiden” en vonden we de aandoening misofonie.”

Lees verder

Eva praat met haar dochter over de tramaanslag in Utrecht: ‘Er zijn een paar boeven op de wereld, maar gelukkig véél meer lieve mensen’

Exact vijf jaar geleden, op 18 maart 2019, begint een man te schieten in een Utrechtse tram.  Ik was op dat moment aan het werk op een nieuwsredactie waar ik freelance werk. Destijds schreef ik er deze column over. “Vreselijk, die mensen die gewoon in de tram zaten. Een tram waar ik wel 100 keer in zat toen ik in Utrecht studeerde.”

Lees verder