Wild port of Europe

Denk je aan natuur, dan denk je niet direct aan het havengebied van Rotterdam. De film Wild Port of Europe bewijst het tegendeel. Het havengebied bruist van de natuur! Zee honden, vogels, bevers en bunzings. Ze leven er allemaal en worden in deze verrassende film op intieme wijze in beeld gebracht. Vijf vragen aan filmmaker Willem Berents.

Lees verder

Red de bodem: van guru, boer tot burgerbeweging

Ooit eerder zoiets gezien: een Indiase yogi op een motor die zevenentwintig landen in drie maanden bezoekt, van het Verenigd Koninkrijk tot India, en wellicht de grootste burgerbeweging in de geschiedenis “Conscious Planet: Save Soil” opzet om wereldwijd bewustzijn te creëren over een thema dat ons allen aangaat: de wereldwijd uitstervende bodem? 

Lees verder

Hoe lang staan we nog toe dat gezonde dieren worden ‘geruimd’?

Kip is nog altijd een populair stukje vlees. Jaarlijks worden wereldwijd zo’n 50 miljard vleeskippen geslacht voor voedsel met aan kop China, Verenigde Staten en Brazilië. In 2019 werd er wereldwijd 130 miljard kilogram kippenvlees geproduceerd en de productie van kippenvlees neemt alleen maar verder toe. Daarmee is het het meest gegeten stukje vlees. Er mag dan zo’n diversiteit aan vleesvervangers in de supermarktschappen te vinden zijn, het heeft geen enkel effect op de consumptie van kippenvlees. Hoe komt dat?

Lees verder