Donaties, een nieuwsbrief of allebei? Wat Reporters Online anders doet dan Substack – en hoe je er als freelance journalist gebruik van kunt maken

Bij Reporters Online krijgen we ‘m een paar keer per week, deze vraag: wat zijn jullie nu eigenlijk precies? Zijn jullie een platform voor journalistieke makers, een bureau dat websites voor journalisten maakt of een donatie-site? Het kortste antwoord is: we zorgen dat journalisten op hun eigen site donaties kunnen ontvangen. Maar dat het daarmee niet in een oogopslag duidelijk is begrijpen we dan ook wel weer. Vandaar een poging om in begrijpelijk Nederlands uit te leggen wat Reporters Online doet, en waarom. Dit aan de hand van een vergelijking met het Amerikaanse nieuwsbrieven-bedrijf Substack – op dit moment in de VS het meest in zwang zijnde platform dat iets min of meer vergelijkbaars voor journalisten doet.

Lees verder

Brainstormen met Bing

Reporters Online bestaat tien jaar, en op Twitter zelfs al vijftien. Dan moet je eigenlijk ‘ns gaan nadenken over de toekomst. Maar we zijn er zelf te druk voor en consultants en coaches zijn stom. Dus vroegen we de opgevoerde versie van Bing met ChatGPT 4 om advies.

Lees verder