Mannen worden zieker van corona, vrouwen zijn beroerder na vaccinaties

In de vele onderzoeken op het gebied van corona is men op een opvallende trend gestuit. Zo blijkt dat mannen vaak veel ernstigere ziekteverschijnselen hebben dan vrouwen. Een hoge activiteit van mannelijke hormonen kan onder andere haaruitval veroorzaken, maar bijvoorbeeld ook een volle baard of behaarde borst. Daarnaast is het tevens verantwoordelijk voor acne en een vette huid. Het blijkt mannen ook kwetsbaarder te maken voor SARS-CoV-2.

Lees verder

Wetenschapper en zwartegatfotograaf Heino Falcke is christen. Zal de ontdekking van buitenaards leven zijn geloof opschudden? ‘Wat een flauwekul, daar lach ik om’

Volharding in zijn krankzinnige plan om voor het eerst in de geschiedenis een zwart gat te fotograferen maakte van Heino Falcke twee jaar geleden plotseling een topwetenschapper op wiens ogen de hele wereld zich richtten. Zijn leven is door die ene foto onmiskenbaar veranderd. “Soms vragen mensen me na een lezing een handtekening te zetten. Dat vond ik in het begin heel raar, al doe ik het nu natuurlijk wel.”

Lees verder