Chocolaterie en fruithandel worden de nieuwe apotheken

Er is steeds meer bewijs voor de heilzame invloed van chocolade op je gezondheid. Het eten ervan roept bovendien een prettig gevoel op doordat het je hersenen aanzet tot het aanmaken van het ‘gelukshormoon’ endorfine. En dat is mooi meegenomen. Maar het fanatiek en overmatig eten van chocolade is weer wel schadelijk. Door de grote hoeveelheid verzadigd vet (20%) kan het bijvoorbeeld het cholesterolgehalte van je bloed verhogen. En bovendien ligt, zoals meestal als het om ‘lekker’ gaat, obesitas op de loer.

Lees verder

Big data veroveren de wetenschap

Big data leveren in een recordtempo nieuwe inzichten op. Dankzij big data komen we straks zelfs te weten wie Anne Frank verraden heeft, denkt een internationaal onderzoeksteam. Ook de geesteswetenschappen maken dankbaar gebruik van big data. 10.000 boeken onderzoeken in 0,002 seconden? Big data maken het mogelijk.  Tekst: Nicolline van der Spek; foto: Free Images.

Lees verder