CHEZ NOUS: vermakelijke feel good comedy

Als kijker wíl je gewoon dat de dieven de kraak zetten en de buit wegslepen, voor een hoger doel: het behoud van het café Chez Nous, in de gelijknamige film, Hoewel je weet dat stelen niet mag. Op 2 oktober gaat de rolprent in première in Utrecht, een dag later is hij in het hele land te zien. DNP zag hem al.

CHEZ NOUS is een feel good comedy en de naam van een gezellig café chantant in het hartje van Amsterdam. De eigenaar Adje heeft grote financiële problemen en zes stamgasten, zes normale vrienden van een diverse pluimage, bedenken een abnormaal plan om Chez Nous te redden. Ze beramen een kraak en stelen een kostbaar collier uit een zwaarbewaakt museum.

Klassieke Nederlandse film

En de film is het zien waard. Het is spannend, spetterend en ontroerend spektakel met een eigenzinnig randje. Hij is typisch Nederlands, met schelmenstreken waar verwachte en onverwachte wendingen elkaar snel opvolgen en wat seks en onderbroekenlol. Scenario en film zitten goed in elkaar. Het is een echte heistfilm, waarmee – het eerste onderdeel van heistfilms – een pact wordt gesmeed om een hoger doel te bereiken, te weten behoud van Café Chez Nous. Het tweede onderdeel, de bewaking wordt bestudeerd en uiteindelijk wordt de kraak gezet, midden in de Gay Pride tussen leernichten, travestieten, homo’s en hetero’s. Tegelijk bloeien er nog romances op tussen mannen en vrouwen en tussen mannen onderling, tegen de achtergrond van die Gay Pride in Amsterdam.

Met vaart

Het script zit goed in elkaar omdat de film blijft verrassen, de kijker soms op het verkeerde been zet maar die tegelijk een vaart heeft waardoor je in het verhaal blijft, over vriendschap en vertrouwen, dat boeit van begin tot het eind. Dat verhaal is overigens van Frank Houtappels, ook de schrijver van Gooische Vrouwen. Bekijk de trailer van CHEZ NOUS hier.

In de film van regisseur Tim Oliehoek (PIZZAMAFFIA, VET HARD) en scenarist Frank Houtappels (GOOISCHE VROUWEN, T SCHAEP MET DE 5 POTEN) vormen cabaretiers/acteurs Alex Klaasen en Thomas Acda en acteurs Achmed Akkabi, Jack Wouterse, Peter Faber, John Leddy, Frans van Deursen, Tobias Nierop, Isa Hoes, Tina de Bruin en Frederik Brom de hoofdcast. De film gaat in première in Utrecht op 2 oktober in de Stadsschouwburg en is dan ook voor het publiek te zien in Pathé in de Domstad. Daarna gaat de film de filmtheaters langs.

 

 

Mijn gekozen waardering € -

Politiek beschouwer en analist. Werkzaam als zelfstandig journalist met uitgebreide kennis over de EU en stedelijk bestuur en de actuele vraagstukken die daar spelen, op het gebied van onderwijs, arbeidsverhoudingen, en identiteit.

Geef een reactie