Elizabeth George, P.D. James en nu dan Louise Penny. Mysteries, waarin traag wordt toegewerkt naar een ontknoping waarin diverse personages (elkaar en de lezer) uitleggen hoe het nu toch zo is gekomen.

STEUN RO

Van het Britse platteland naar een ingesneeuwd dorpje in een dal dicht bij Québec blijkt het geen al te grote stap en ook de 30 jaar die tussen het werk van James (inspecteur Dalgliesh) en Penny zitten, maken geen verschil. De open haard brandt, de chocolademelk is warm. Verhaallijnen komen vanzelfsprekend bij elkaar. De belangrijkste zijn de onnatuurlijke dood van de laatst levende van de Ouellet-vijfling en de verwoede pogingen van zijn vijanden om inspecteur Armand Gamache uit te rangeren.

Excentrieke figuren, zoals een in whiskey gedompelde oude dichteres met een eend onder haar arm, moeten deze ‘thriller light’ extra kleur geven. Wat mij betreft hadden deze irritante dorpsgekken thuis kunnen blijven. De liefhebbers van dit soort werkjes, en dat zijn er velen, raden we ook Penny’s Een schitterend moordmysterie aan, over gregoriaanse gezangen en een vermoorde abt.

Louise Penny: Licht in de duisternis
Boekerij
€ 19,99, e -book € 12,99

 

aajruitenbeek@kpnmail.nl'
    Misdaad & misstanden, rechtbank, thrillers, Achterdam & prostitutie