Ondanks (of dankzij) het feit dat allerlei informatie voor iedereen in overvloed beschikbaar is leven we in de gouden eeuw van de complottheorie. Op de eerste plaats natuurlijk een zorgwekkend verschijnsel. Maar aan de andere kant kunnen complottheorieën ook behoorlijk fascinerend zijn. In de reeks Complotdenkers: Koning Elizabeth is een kannibaal.

STEUN RO

De populaire Britse koningin Elizabeth is de langstzittende vorst ter wereld en de langstregerende monarch van het Verenigd Koninkrijk. Volgens een grote schare complotdenkers heeft zij haar lange leven en vitaliteit te danken aan het eten van mensenvlees.

Het bizarre verhaal zou te herleiden zijn tot 1973 toen de ‘vergeten en verbannen filosoof’ Hubert Humdinger het geopperd zou hebben in We Royalty Magazine. Hij zou gesteld hebben dat het eten van mensenvlees verklaarde waarom de koningin ‘meer energie had dan de zon’. Hij zou ook gesuggereerd hebben dat de koninklijke familie aan Satanische rituelen doet.

het gekke is dat er slechts één bron waar je wat kunt vinden over die Humdinger: de absurde satirische site Dear Dirty America, het heeft er dus alle schijn van dat Hubert Humdinger een fictief figuur isToch heeft het verhaal van de koninklijke kannibaal wel een staartje gekregen.

Humdinger zou nadat hij de vorstin uitgemaakt zou hebben voor ‘De Hoer van Babylon’ zijn verbannen en zijn carrière is de nek omgedraaid. Je vindt niets over hem op Wikipedia en al zijn boeken zouden zijn verbrand. Maar in 2012 werd zijn verhaal bevestigd door een militair die mensenvlees gevonden zou hebben in de vriezer van Windsor Castle. Het enige probleem van deze bevestiging: opnieuw is Dear Dirty America de oorspronkelijke bron.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -

Het lijkt hier dus te gaan om een geslaagde grap, want diverse websites hebben de theorie inmiddels overgenomen en flink uitgebreid met joodse complotten en vampirisme. De grootste grap is misschien nog wel dat er altijd sukkels zijn die erin trappen en de theorie van de kanibalistische koningin nu serieuze aanhangers kent.