STEUN RO Deze prachtige originele Helvetica collectie moet je hebben! Alle historische Zwitserse zegels 925/1000 verguld zilver 25 stuks. Uitgebracht van 9 december 1982 tot 28 december 1984. De 25 merken van verguld sterlingzilver in een afsluitbare doos. De merken zijn 2,2 mm dik en komen qua formaat overeen met de originele merken. De 25…

STEUN RO

Deze prachtige originele Helvetica collectie moet je hebben!

Alle historische Zwitserse zegels 925/1000 verguld zilver 25 stuks. Uitgebracht van 9 december 1982 tot 28 december 1984. De 25 merken van verguld sterlingzilver in een afsluitbare doos. De merken zijn 2,2 mm dik en komen qua formaat overeen met de originele merken. De 25 beste Zwitserse postzegels van verguld zilver (925/1000). De editie van de collectie Helvetica is beperkt tot 5000 exemplaren wereldwijd. Alle medailles zijn gemaakt van 925 zilver en 24 karaats verguld. Totaal gewicht munten: ca. 400 gram zilver 925. Certificaat van echtheid set nummer 1606 (op een totaal van 5000 geproduceerde sets), uitgegeven door Huguenin Médailleurs SA.

Hoe gaat het met de postzegels

Dat vraag ik aan Puk, de eigenaar van Veilinghuis de Voorstraat in Zwolle. Daar vindt maandelijks de (postzegel)veiling plaatst. De pandemie van COVID19 heeft ook hier toegeslagen. De veiling gebeurt nu al maandenlang ‘op afstand’. Hoe pakt dat uit?

Puk
Ik merk  op het moment dat het steeds weer wat beter gaat. Ik zie dat ondanks dat we er een schriftelijke veiling van gemaakt hebben, toch steeds weer nieuwe mensen komen. Er komen steeds meer mensen bij! Er overlijden mensen ook natuurlijk. Ik merk dat er weer meer gekocht wordt. Maar ansichtkaarten ook. Daar zijn mensen ook heel gek op. Die worden ook steeds meer meer verkocht. En je merkt dat veel mensen thuis zitten en niet meer naar een beurs gaan. Dat kan op dit moment ook niet doordat die Corona er is, maar voor die tijd merkte je al wel dat meer mensen thuis blijven en dan gewoon via internet gingen kijken: ‘wat kan ik kopen’. We merken het zelf ook.  We verkopen zelf ook het een en ander via Internet. Op Marktplaats heb ik een paar verschillende namen, omdat we ook goud en andere materialen verkopen. Dat hebben we een beetje gescheiden gehouden. Maar in principe alles op internet. Mensen krijgen bericht altijd via Veilinghuis De Voorstraat. Nooit een andere naam. Er kan wel het e-mailadres even anders zijn, omdat dat dan nodig is om te scheiden en de betaling goed te kunnen ontvangen en zien. Maar eigenlijk allemaal -ook een betaling- gaat altijd via veilinghuis. 

Hoor als audio (ruim 1 minuut):

Ruilen
Een mevrouw kwam bij mij en die had wat enveloppen en ik vond dat niet interessant voor mij. Maar toch op gegeven moment… Mag ik misschien dan met u ruilen voor een ketting of armbandje voor mijn dochter? Ja, doe maar. En dan later blijkt dat er toch wel een leuk stukje bij zit. Ik heb het toch op eBay gezet en het is naar Singapore gegaan. En het is aardig verkocht. Dat was ik wel tevreden over. Ja, Dat zijn leuke dingetjes.

 Verzamelaars
We zouden graag wat meer aanbod zien.We kunnen veel meer gebruiken. Onze veiling is dus gericht op verzamelaars. Niet op de hele grote handelaren. Je kunt bij ons dus kleine dingetjes kopen, inbrengen,ook bodkavels doen wij. Het kan dus zijn dat je een heel leuk ding voor een paar Euro hebt. Er zijn natuurlijk ook duurdere boeken bij. 

Bereikbaarheid
We zijn te bereiken de via website. Dat is veilig. Via www.devoorstraat.nl alles op op de rechterkant van de pagina bovenaan kun je aanklikken en ga je naar de kavels. En het gaat allemaal heel snel. Je hoeft niet minuten te wachten voordat hij opent. Je bent er gelijk en je kunt daar biedingen plaatsen voor de veiling.Altijd. 

Links:

Home


https://www.tutti.ch/de/vi/bern/sammeln/collection-helvetica-briefmarken/37013410

 

Nou ik ben een grote fan. Dat weet je 

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -