Covid-19 restrictiekaart van nut voor zakenwereld

Wil je op de hoogte worden gehouden van de wereldwijde spelregels voor Covid-19? De internationale zakenwereld kan daarvoor terecht op de digitale kaart (https://map.openupforbusiness.com) van Safeture. In een oogopslag komen de landen op de wereld tevoorschijn met gedetailleerde gebiedsafsluitingen, quarantainemaatregelen, luchtvaartactiviteiten en sluitingen van het onderwijs. 

De kaart ‘Open Up For Business’ maakt duidelijk dat er nog 22 plekken op de wereld zijn waar een actieve lockdown geldt.  De meeste kennen andere restricties. Ondernemers die zaken doen met Nederland krijgen als ze een rondje aanklikken de meest actuele informatie over de situatie in het land. Gezien het internationale karakter is het een uitkomst voor multinationals.

De kaart heeft wereldwijd veel aandacht gekregen, omdat het één van de eerste is die gemakkelijk de regels beschrijft die in alle landen gelden. ‘Veel medialinks naar de kaart en een groot aantal bedrijven en organisaties hebben deze op hun eigen sites ingebed. Het is verheugend, dat ons werk bijdraagt ​​aan het herstel van het internationale bedrijfsleven’, aldus de onderneming.

Aangevoerd wordt ook dat het verstrekken van betrouwbare informatie één van de kernwaarden is. Dat wordt uitgevoerd door de eigen analisten die alle gegevensbronnen nalopen, voordat ze worden gepubliceerd. Opgemerkt wordt wel, dat de beperkingen snel veranderen en door de hoeveelheid informatie niet alles kan worden gecontroleerd en berichten mogelijk onnauwkeurig en achterhaald kunnen zijn.

Onder het kopje ’Veilig vandaag’ stroomlijnen drieduizend bedrijven hun veiligheidsbeheer voor werknemers met Safeture. Het platform ontzorgt alle behoeften op het gebied van risico- en crisisbeheer en vindt nieuwe manieren om werknemers te beschermen, waar ze ook zijn en het bedrijf te beveiligen.

Het bedrijf is in 2009 opgericht door ondernemer en voormalig hoogleraar geneeskunde Lars Lidgren uit Zweden. Hij kon putten uit zijn ervaringen die hij uit eerste hand opdeed met de rampenbestrijding bij de SARS-epidemie, de tsunami in de Indische Oceaan en de terreuraanslagen in Mumbai. Hij kwam tot het besef, dat het cruciaal was om essentiële informatie rechtstreeks bij de slachtoffers te krijgen. Dat werd mogelijk gemaakt door de paradigmaverschuiving (een ontwikkeling in de wetenschap die leidt tot een dramatisch ander beeld van de werkelijkheid) in de mobiele communicatie.

Toonaangevende technologie en een aantal belangrijke patenten zijn de ingrediënten voor een compleet nieuw platform dat een combinatie is van communicatie, informatie en locatie. Ook is er een betaalde versie van de wereldwijde landeninformatie met gezondheidsrisico’s, nuttige punten in de medische database en geclassificeerde noodhospitalen.

Mijn gekozen waardering € -