Jimmy R., aangenomen zoon van de bekende Henk E. uit Simonshaven, en René F. zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vergismoord op Rob Zweekhorst, 1 januari 2014 in Berkel. Het echte doelwit was buurtbewoner Dennis van den Berg. Pikant: deze Jimmy wordt verdacht van de aanslag op René F. op maandagavond 30 maart 2015 in Simonshaven.

STEUN RO

De aanslag mislukte, René F. raakte wel gewond, maar wist te ontsnappen door de Stompaardseplas over te zwemmen. Hij meldde zich diezelfde avond nog op het politiebureau, maar wilde toen niet vertellen wie het op hem had gemunt: hij was banger voor ‘die mannen’ dan voor de politie.

Er kwamen wat stukken tot mij waarin die aanslag haarfijn wordt beschreven. Hoe René een afspraak had gemaakt met een hem bekend persoon. Ze zouden met z’n vieren in een restaurant iets gaan bespreken, maar voor het zover was haalde degene die hem met de auto op kwam halen een pistool tevoorschijn.

 

Het onderzoek heet Stompaard. In het dossier zit een observatiefoto van Henk E., die afspreekt met de corrupte douanier Gerrit G.; daar heeft het allemaal mee te maken: de Rotterdamse douanegate. Deze foto is gemaakt op 11 maart 2015 in de woonplaats van Gerrit: ‘s-Gravenzande, op een parkeerplaats. “Wij zagen dat G. een wit papier van A4-formaat aan E. gaf, vervolgens zagen wij dat E. dit witte A4-papier in zijn broekzak stopte.” Een half uur later zien ze Gerrit G. op een ander adres in  ‘s-Gravenzande met een kartonnen doosje naar binnen lopen.