De argumentatie rond Moszkowicz

Met dank aan The Post Online en Mattermap: wie vindt wat over Bram?

Bram Moszkowicz zal aanstaande donderdag 21 februari voor het Hof van Discipline in Den Bosch verschijnen, om te voorkomen dat hij nooit meer mag optreden als advocaat. Moszkowicz is door de Raad uit zijn ambt gezet, maar gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. Zelfs voor de bekende strafpleiter geen geringe taak, want het oordeel van het hofwas eerder vernietigend. Daarnaast liet hij eerder verstek gaan, maar ook op dit gebied lijkt hij zich te willen ‘beteren’: in een interview met Parool erkent hij zich niet aan de regels te hebben gehouden en een sanctie te verdienen.

Conclusies

Zijn de goede voornemens van de advocaat genoeg? Hoe staat de zaak er nu eigenlijk voor en waar is deze precies op gebaseerd? Trek uw eigen conclusies aan de hand van deze ‘Mattermap’ over de zaak Moszkowicz (tappen en slepen).

Intussen belooft de advocaat zelf meer openheid te geven bij contante betalingen en is hij ook hard bezig de benodigde extra ‘studiepunten’ te behalen. Zijn veranderde opstelling mag grotendeels worden opgevat als een ‘mea culpa’ en deze keer zal Moszkowicz zijn zaak bij het Hof van Discipline wél in persoon bepleiten.

Tekst: Gyurka Jansen en Mattermap

Bron: The Post Online

Mijn gekozen waardering € -

Geef een antwoord