De Justin Bieber van de tech

Apple is het eerste bedrijf ooit dat een roddelblad-behandeling krijgt. Door Jack Nouws

Het is dat ik mijn eigen site op zwart heb gegooid, anders zou ik nu elke dag een bericht posten over de nakende ondergang van Apple. Tim Cook moet weg. De Galaxy S4 draait rondjes om de iPhone 5. Android wint het van iOS. Apple is niet meer hip. Apple is lui geworden, omzet gaat boven innovatie. Eerste lagere winst voor voormalige beurslieveling Apple. Apple in een vrije val. Niemand wil nog meer apps voor iOS schrijven.

Elke bovenstaande kop staat garant voor een stijging van het aantal pageviews. Dat betekent voor de site hogere advertentie-inkomsten. Sommige sites geven hun auteurs een bonus voor elke comment, dus hoe meer verontwaardige Apple-gebruikers hun geldige argumenten laten onderkakken door slecht-geïnformeerde trollen, hoe beter.

Stinkende best

Ik ga het niet eens ontkrachten. Het pure feit dat de WWDC dit jaar in TWEE minuten was uitverkocht, zegt alles. Alleen met iOS vaart het geldschip binnen voor een app-ontwikkelaar. En zolang die hun stinkende best doen is Apples toekomst veilig. Alleen met rampverhalen over Apple kan een site het geldschip verleiden binnen te varen. Daar past een gebalanceerde berichtgeving, hoor en wederhoor en informatie controleren niet bij.

Het is treurig dat veel Apple-gebruikers al die onzin geloven, maar het is een concept dat werkt. Amy Winehouse (Billie Holiday hebbe haar ziel), Paris Hilton, Britney Spears, Kim Kardashian, ze verschenen niet in blogs en newsfeeds omdat het interessant was wat ze deden, maar omdat hun namen gegarandeerde kliks opleveren.

Jointjes roken

Het is dat ik kinderen heb en daardoor weet dat Justin Bieber zingt, anders zou ik denken dat hij zijn dag vult met in borsten knijpen, jointjes roken, vergeefs apen importeren, zijn haar in een gek kapsel hebben, tattoos zetten, harteloos apen en Selena Gomez achterlaten en structureel te laat komen (we wachten nog op de sekstape).

Ik denk niet dat eerder een bedrijf de roddelbladbehandeling kreeg. Zeker niet op technologie- en lifestylesites. Het is heel bijzonder en ook raar, Apple als de Justin Bieber van de tech.

Bron: MacFan.nl

Mijn gekozen waardering € -

Geef een reactie