Stel je eens voor hoe anders de wereld eruit zou zien als we alles wat we wensten en nodig hadden gewoon konden ‘aantrekken’ met de wet van de aantrekkingskracht! Rijk worden en leven in overvloed, dat willen we toch allemaal wel? Als je gewoon geld kan ‘bestellen’ of een nieuwe liefde, een mooi nieuw huis, een droomvakantie, een goede gezondheid en een uitdagende nieuwe job, waar doen we dan nog moeilijk over? Waarom stromen we dan nog niet massaal over van rijkdom, geluk, liefde en vreugde? Waarom zouden we nog zwoegen, ploeteren, vechten en worstelen met het bestaan als het een kwestie is van “Ask and it is given”?

STEUN RO

Vooral omdat we het vaak (nog) niet weten en beseffen! De meeste mensen hebben er geen idee van dat de wet van aantrekkingskracht sowieso werkzaam is, of je je er nu bewust van bent of niet. Daarom in dit artikel een paar ‘geheimen’, waar iedereen iets aan kan hebben.

Dat waar je je mee bezig houdt en hoe je je ergens over voelt, bepaalt wat je aantrekt. Waar je aandacht aan besteedt groeit. Hoe je ergens aandacht aan geeft, maakt heel veel uit! Wind je je ergens over op, word je er boos van, ben je je aan het ergeren of ben je juist aan het genieten, vermaak je je prima en voel je je goed? Dàt is waar je meer van krijgt, omdat je het aantrekt. Het reageert op je gevoel en je gedachten ergens over bepalen je gevoel ergens over. Daarom wordt het ook vaak ‘gedachtekracht’ genoemd. En onze gedachten kunnen we besturen. Ook iets waarvan nog lang niet iedereen zich bewust is. Een situatie op zich is neutraal, hoe wij erover denken en wat we ervan vinden, hoe we er op reageren, dat is per persoon verschillend. En dat maakt uit. We kunnen het onszelf een stuk gemakkelijker maken als we ons daarvan bewust zijn.

Ik heb niet alleen bestudeerd wat allerlei (internet)goeroe’s hierover te vertellen of geschreven hebben, wat de gemene deler is, waar mensen tegenaan lopen, wat wel en niet werkt, maar ik heb het vooral zelf onderzocht, ondervonden, doorgrond en ben er inmiddels aardig in thuis. Het boek ‘Eerherstel, een nieuw begin’ biedt een uitgebreid verslag van die boeiende en inspirerende ontdekkingstocht. Het nodigt je ook uit om je eigen ‘verhaal’ te herschrijven. Want wie verandering wenst, kan z’n eigen verhaal herschrijven!

Alles is er al