Sinds artificial intelligence (AI) in opkomst is en we steeds meer horen over de ontwikkelingen in robotica, wil iedereen wel een robot. Maar een echte hulp zijn ze nog niet, daar zijn ze helaas nog niet slim en handig genoeg voor. Behalve Musio, want hij wil slechts je vriend zijn, nieuwe dingen van jou leren en je kinderen nieuwe vaardigheden bij brengen.

STEUN RO

Musio, gemaakt door AKA, is ontworpen om van jou te leren, zich aan te passen en met je mee te groeien. Deze kleine robot kan met je praten, zijn gevoelens delen en simpele taken in het huis uitvoeren. Bij de laatste mogelijkheid moet je vooral denken aan dingen als het licht op afstand uitzetten of de verwarming hoger draaien. Musio praat met de apparaten in zijn omgeving, waardoor dit soort taken mogelijk worden gemaakt. Dankzij deep learning technology leert Musio van je, waardoor hij elke dag een stukje slimmer wordt, mits je veel met Musio omgaat. Maar ben je zelf een IT’er of doe je dit als hobby, dan kun je code toevoegen aan Musio en op die manier zijn mogelijkheden verbreden.

Simpel, slim of geniaal

Musio komt in drie varianten: simpel, slim en geniaal. De simpele editie heeft een 1,2 GHz dual core processor, 1800 mAh accu, 16GB aan opslag en wordt opgeladen via microUSB.

Logischerwijs kan de slimme variant van Musio veel meer. Deze versie heeft bijvoorbeeld ook een operating system: Android 5.0 Lollipop. Ook de accu is verbeterd, deze komt nu uit op 2200 mAh. Maar de opvallendste features vind je in het praten met zijn omgeving, iets wat de simpele variant niet kan. De slimme Musio kan verbinding maken via Bluetooth en heeft een Atmega 328 processor voor het Internet of Things (IoT). Via microUSB kun je verbinding maken met Musio, zodat je fouten uit de software kunt halen.

Eveline Meijer is sinds 2014 werkzaam als (tech-)journalist. Op Reporters Online en op haar eigen website schrijft ze over technologie, maar kijkt voorbij de hypes.