Welkom bij DNP, de eerste krant ter wereld die persoonlijke abonnementen op journalisten mogelijk maakt. Een korte toelichting.

STEUN RO

DNP is een krant voor de iPad en iPhone, en zeer binnenkort ook per website te bewonderen. We hebben een tijdje geleden een oprichtingsmanifest gepubliceerd, of liever gezegd: iemand anders heeft het gepubliceerd en wij vonden het zo leuk dat we het hebben overgenomen. U vindt het elders in deze app.

We hopen uiteraard dat de boel zichzelf wijst, maar mocht dat niet zo zijn: zie hier de FAQ die bij deze app hoort. iPhoneclub was zo lief een video over een en ander te maken (even scrollen). Commentaar? Dat kunt u hier leveren. Als krant verkopen we persoonlijke abonnementen op journalisten – u kunt zich ook op allemaal tegelijk abonneren trouwens. Dat gaat zo. En voor wie mee wil doen als journalist: hier een uitgebreide uitleg van het hoe & wat.

Tandjes

We zijn een half jaartje zoet geweest met de herlancering, en dik tevreden over het resultaat. U hopelijk ook. We zeggen er wel bij: DNP is uit de luiers en kan lopen, heeft hier en daar al wat tandjes, maar is nog niet volgroeid. We publiceren nu elf auteurs, daar zullen er de komende maanden flink wat bijkomen. Nu leest u in de kanalen van onze auteurs, zeker wat verder terug in de tijd, nog archiefmateriaal. Leuk archiefmateriaal, daar niet van, maar vanaf nu gaan ze het vervangen door actuele producties. We krijgen meer en beter beeld, met dank aan bijvoorbeeld Hollandse Hoogte. En we gaan een aantal andere abonnementsvormen aanbieden, in de app en online. Voor de goede orde: we voegen bij artikelen, waar nodig & gewenst, beeld toe, maar dat zal niet altijd meteen zijn. Op korte termijn zal DNP overigens ook abonnementen op fotografie en fotografen aan gaan bieden – Rome wasn't built in a day, om kort te gaan.

Betere appbouwers dan imgZine zijn er niet, maar niettemin hebben we tot op heden een klein bugje weten te vinden: artikelen delen per email gaat nog niet helemaal goed. Wordt snel verholpen. Koppen breken soms niet goed af, en als u heel veel kanalen afzet gaat de voorpagina soms een beetje gek doen. Wordt ook snel verholpen. Mocht u zelf foutjes aantreffen: we houden ons aanbevolen, zie boven voor waar u uw bevindingen kwijt kunt. Sommige functies van de app zijn nog in aantocht, al dan niet op korte termijn: zoeken bijvoorbeeld, het markeren van gelezen berichten, het synchroniseren van uw instellingen tussen verschillende devices.

Social media

We maken de hele week (maandag tot vrijdag) een permablog overr wat wij het onderwerp van de week vinden, u treft ze in het kanaal 'Live' – updates daarvan komen ook via het twitteraccount DNPLive. Alles wat we verder te melden hebben gaat via DNPKrant, via ons blog en er zwerft ook nog ergens een Facebook-account rond. Als u in contact wilt treden met onze auteurs over hun stukken en andere kwesties: kan via hun Twitter-accounts (die staan bij de kanalen en abonnementen vermeld – als u geen tweets ziet hebben ze een tijdje niet getwitterd) en middels reacties in hun kanalen. Dat laatste graag een beetje netjes, anders kicken we u eruit.

Tot slot: sommige van onze auteurs zullen zeer geregeld publiceren, anderen wat minder – het ene stuk is nu eenmaal bewerkelijker dan het andere. Het is aan hen, u abonneert zich op de journalist persoonlijk. DNP vraagt wel dat alle auteurs hun kanaal en hun abonnees zorgvuldig behandelen. Dat zullen ze zeker doen, en laat ze gerust uw oordeel weten!

Enjoy the show!

Redactie DNP

PS We hebben van een paar mensen die indertijd aan de crowdfunding hebben meegedaan geen correct mailadres. Als u niks hebt gehoord van ons: mail aub naar redactie@reportersonline.nl.

redactie@reportersonline.nl'

    Geef een antwoord