Dit móet je komend weekend doen

Je agenda komend weekend is nog blanco? Geen zorgen. ThePostOnline heeft een paar leuke evenementjes voor je op een rijtje gezet.

Vrijdag 1 maart

Haarlem
Er is maar één tekst die goed beschrijft wat er in de Patronaat staat te gebeuren, en dat is die van de Patronaat. Citaat: “Neem de beste elementen van Hawkwind en Ozric Tentacles, meng deze met een bluesy, experimenteel randje in de geest van Captain Beefheart – dan heb je zo ongeveer je dartpijl geworpen in het oog van de psychedeliche storm genaamd Capital Sentimental! Voeg daarbij de ambient electronical dreamscapes van Mulabanda (met Bruno Ferro Xavier da Silva in de gelederen) en de lo-fi hiphop-distortions van Frietboer, en deze Irrational Library night is compleet!” Klinkt goed, niet? Alles vind je hier.

Utrecht
Theater voor subsidieslurpende krakers? Zet je er overheen tijdens het Café Theater Festival in Utrecht dit weekend. Muziek, toneel, dans, cabaret, je kunt alles vinden. En je kunt daarnaast bier drinken, want café. Cool. Er zijn verschillende routes langs de cafés uitgestippeld waar jonge theatermakers hun kunsten vertonen. Meer info hier.

Antwerpen
Ach ja, doe eens gek. Pak de trein naar Antwerpen om een dansje te wagen tijdensTwinkfarm. Dresscode: boerig. Eindelijk een reden je strohoed weer eens uit de kast te vissen. En oh ja, als je op 1 maart jarig bent, mag je voor gratis naar binnen. Alle info vind je hier.

Zaterdag 2 maart

Hilversum
Indie Games Music in Hilversum, de muziek uit je favoriete spelletjes, uitgevoerd door een klassiek gezelschap. Hoe cool is dat? Bedoelen we. Meer info en waar je tickets kunt krijgen vind je hier.

Amersfoort
Café Onder de Linde weer, sorry. Ditmaal staat Diesel Disko op de planken. Kek bandje, ze worden ook wel het gekke neefje van David Bowie genoemd. Met wat 80′s invloeden rocken de mannen op hun gitaren en synths. Entree is voor gratis, dus niets houd je tegen. Meer info vind je hier. En dansen doe je niet alleen tijdens Diesel Disko, er worden ook plaatjes gedraaid door DJ Andy Dufter en Prof. Marb.

Den Bosch
Dansen op 80′s hitjes kan ook in W2. In twee zalen zelfs, zowel het reguliere 80′s Verantwoord als 80′s Alternative is te vinden in Den Bosch. Benieuwd wie er allemaal ook zo gek zijn op 80′s muziek? Check het facebookevent.

Zondag 3 maart

Meppel

Hoe cool: zes fotografen leggen sinds september 2012 200 inwoners van Muiden en Muiderberg vast. Rolf Eijtjes, Gerke van de Hoef, Frank Lodder, Claudia Otten, Max Sabandar en Isabella Visser exposeren alvast een aantal foto’s. Wat bijzonder is, is dat de fotografen niet zelf kiezen wie ze fotograferen, maar de geportretteerde wijst de volgende aan. Een bijzondere samenstelling. Meer info hier!

Utrecht
Ook Utrecht mag tegenwoordig iedere zondag open, en daar maken ondernemers tijdens de Culturele Zondagen dan ook gretig gebruik van. De Revenge organiseert live muziek voor tijdens het winkelen. Femme Vanille speelt elk uur een kwartiertje om je het winkelen nog plezieriger te maken. Het adres van de Revenge vind je hier.

Ingelise de Vries (Chef Hippe Dingen) is altijd op zoek naar leuke events, vooral ook buiten Amsterdam. Tips? Mail of twitter.

 

Mijn gekozen waardering € -

Geef een reactie