DNA in de blockchain. DNATIX combineert twee innovaties

Anonieme DNA-test, overdracht en opslag met volledige controle over persoonlijke gegevens. Blockchain & Genetica.

Stel dat u wilt weten of u later kaal wordt

Dat zou u kunnen vermoeden door familiefoto’s te bekijken. Maar het kan ook op een andere, uiterst moderne manier, zoals mede-oprichter van DNATIX Dr. Tal Sines mij toont op 27 juni 2018. Op de foto (boven) heeft hij een DNA-testkit in zijn handen. Tijdens de Blockchain Expo Europe 2018 in de RAI te Amsterdam komt DNATIX met nieuws.  Een eerste succesvol proof-of-concept bij het overbrengen van een DNA-sequentie over de Ethereum-blockchain. DNAtix is in een klap toonaangevend in de wereld van genetica en blockchain.

Genetisch blockchain-ecosysteem
Digital DNAtix Ltd., voluit het genetica-blockchain-bedrijf met deze naam, heeft op 27 juni 2018 de pilot aangekondigd van een baanbrekende op blockchain gebaseerde infrastructuur en ecosysteem voor anoniem genetisch testen, diensten en onderzoek. DNAtix is ​​het eerste bedrijf dat succsevol een genetische sequentie overdraagt ​​over de Ethereum Blockchain. Het DNAtix-genetica-ecosysteem verbindt individuele gebruikers bij het zoeken naar gezondheidsoplossingen of antwoorden op genealogische vragen. Met producten en diensten die aansluiten op hun behoeften. DNAtix ontwikkelt ook een speciale token – het DNATIX-token – dat zal worden geïntegreerd in het gebruik van het genetische DNAtix-platform.

Privacy
“DNAtix lost de privacykwestie voor eens en voor altijd op bij het testen van uiterst gevoelige DNA-gegevens dankzij de eerste infrastructuur-blockchain-ecosysteemoplossing voor anonieme genetische diensten”, aldus Ofer A. Lidsky, de CEO & CTO van de DNAtix. “Consumenten, zorginstellingen, onderzoekscentra, klinieken, genetische adviseurs en anderen die geïnteresseerd zijn in het gebruiken, testen of verzamelen van DNA-gegevens kunnen nu verbinding maken, samenwerken voor betere gezondheidsoplossingen en vertrouwen hebben in het delen van hun genetische informatie.” Iedereen kan gedeeltelijke en/of volledige genoomreeksen anoniem uploaden naar het DNAtix-platform; deelnemers bezitten hun genomische gegevens en gebruiken deze om weloverwogen beslissingen te nemen.

Technologische doorbraak: een compleet genetisch ecosysteem op de blockchain
Het D2C-platform van DNAtix opent de deur voor vooruitgang in onderzoek, nieuwe behandelingen en geavanceerde gepersonaliseerde en preventieve geneeskunde. Het biedt volledige genoomtesten en toegang tot diensten en oplossingen op de Blockchain en stelt onderzoekers in staat om anoniem DNA te gebruiken, opgeslagen op de DNAtix-infrastructuur, om tests te bedenken, onderzoek te doen en nieuwe behandelingen te ontwerpen.  Om de opkomende infrastructuur en het potentieel van blockchain-genetische opslag beter te benutten, heeft DNAtix zijn eigen compressie-algoritme ontwikkeld en deelt dat vrijelijk om de ontwikkeling te stimuleren. Tot nu toe blijkt de efficiëntie van DNA-opslag met 300% verhoogd. Dankzij compressie : GitHub-repository: https://github.com/DNAtix/DNAtix-DNA-Compression-Tool

De DNATIX-token
DNAtix bevindt zich in het stadium van de particuliere verkoopfase van zijn token om zo anonieme genetische diensten tegen een betaalbare prijs te kunnen financieren. Het DNAtix-token bevat smart contracts die – een primeur – de anonieme en veilige analyse, overdracht en opslag van DNA-sequenties mogelijk maken. De DNAtix-wallet zal anonieme betalingen voor een breed scala aan genetische diensten mogelijk maken.

Mijn Commentaar
De dienstverlening kan naar behoefte worden uitgebreid. Dat betekent dat het zowel om serieuzere kansen en bedreigingen kan gaan. De medisch-ethische aspecten van dergelijke DNA-testen zijn natuurlijk een verhaal apart. Wat belangrijk is om te weten dat dit een serieuze speler lijkt te zijn welke indruk versterkt wordt door het gebruik van de blockchain als tool. De gegevens kunnen te zijner tijd onderdeel gaan uitmaken van het electronisch medisch dossier, zo bevestigt Tal Sines.

Ofer Lidsky

. www.dnatix.com

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering voor Jan Taco te Gussinklo laten blijken door een kleine bijdrage te doen.

 

Mijn gekozen waardering € -