In heel Nederland werden in 2017 meer dan 70 drugslabs ontdekt. 40 daarvan liggen in woonwijken, aldus Freek Pecht van de politie. (EenVandaag november 20, 2017). Een drugslaboratorium in je keuken…voor de meesten van ons klinkt het als iets wat je alleen in een TV serie ziet. Maar voor Aranka*(26) is de dagelijkse werkelijkheid. “Binnenkort is alles anders. Dan is dit niets meer dan een illegaal geheimpje uit mijn verleden.”

STEUN RO

‘Ik was het zat om bij vrienden aan te kloppen voor simpele dingen als luiers, eten en het betalen van de elektriciteitsrekening. Mensen denken altijd dat het allemaal zo goed geregeld is in Nederland, maar ik werkelijkheid val je maar al te snel tussen de mazen van het net. Dat er dan er dan een klein kind in het spel is maakt geen verschil. Al verhonger je; Regels zijn regels. Ik heb echt zo’n enorme hekel gekregen aan die hele ambtenarij.’

Hij bleef hele nachten weg.

Kort na de geboorte van onze dochter liep de relatie tussen mij en mijn man stuk. We hadden al langer problemen, ik vond hem vaak nogal puberaal in het leven staan. We zijn heel jong getrouwd, en naïef als ik was dacht ik dat het krijgen van een kind hem misschien volwassener zou maken. Het tegendeel bleek het geval: het strakke, georganiseerde gezinsleven beklemde hem. Hij wilde steeds vaker alleen uit om te feesten waarbij hij hele nachten wegbleef. Ik zag het niet zitten om daar nog langer in mee te gaan. Hoe ouder Jazzlyn zou worden, hoe meer ze mee zou krijgen van mijn frustraties en de spanningen thuis.

Nu konden we tenminste nog normaal met elkaar communiceren, als ouders.  Jazz was veertien maanden toen Gary vertrok. Toen we nog samen waren hadden we het al niet breed; ik wilde perse het eerste jaar thuisblijven voor Jazz en Gary werkte als freelancer in de bouw. Maar het ging, we redden het. Al was er niet veel geld voor uitspattingen.

Freelance Journalist voor o.a. LINDA. , Viva, Grazia, Veronica Magazine, Margriet, VROUW en en (web)content creator voor o.a. VODAFONE en Sanoma Marketing Partnerships. Online magazine met human interest verhalen: www. BLOOM-Magazine.nl Voor mijn volledige profiel: zie LinkedIn. $twitter.xrptipbot.com/Vivscontent