Elize (36) heeft een latrelatie met Chris (42) en sinds kort ook een lover met medeweten van Chris. Sterker nog: hij drong erop aan.

STEUN RO

Elize: ‘Het is een machoding. Mijn vriend vindt het opwindend als ik aandacht krijg van andere mannen. Zoiets van: alle mannen willen haar, maar ze is van mij. Het idee om te experimenteren met andere mannen kwam dan ook van hem.

Ik ben vijf jaar geleden gescheiden van mijn man en ongeveer twee jaar daarna kreeg ik een relatie met Chris. Ik kende hem van vroeger en we vonden elkaar altijd al leuk maar omdat ik getrouwd was, bleef het alleen bij flirten. Eenmaal gescheiden, bleek dat we elkaar écht heel leuk vonden en leerden we elkaar op een andere manier kennen. Langzaamaan is een relatie ontstaan. We zijn ontzettend gelukkig samen. We hebben allebei een co-ouderschap en regelen het zo, dat we de helft van de week onze kinderen hebben en de andere helft samen zijn. Een heerlijke balans waar we ons allebei goed bij voelen.

Ongeveer een jaar geleden begon Chris over swingen: seks hebben met een ander stel. Of ik daarvoor open stond? En dan vooral of ik het met een andere man wilde doen. Ik vond het meteen een opwindend idee maar was ook huiverig. Hoe pak je zoiets aan? Ik stap namelijk niet zomaar met de eerste de beste man het bed in! In het begin was het eigenlijk al genoeg om er samen over te praten en fantaseren. We werden er enorm opgewonden van. Het gaf een boost aan ons seksleven.

Op een avond zaten we een beetje te surfen op Internet en vonden een datingsite met een speciale afdeling voor swingers. Er ging een wereld voor ons open! Er blijken heel veel mensen te zijn die op zoek zijn naar iemand of een stel voor erbij. Samen met Chris heb ik een profiel aangemaakt waarin duidelijk staat dat ik een relatie heb en daarnaast op zoek ben naar leuke contacten. Het ging meteen los. Allerlei mannen stuurden berichtjes om af te spreken en eerlijk gezegd vond ik het een beetje overwhelming. Ik schrok ervan terug. Maar stiekem vond ik het ook wel spannend. Na een week of twee hebben we samen in bed alle berichtjes bekeken. Er zaten een paar leuke mannen tussen en ook een stel dat op zoek was naar een ander stel voor ‘speciale vriendschap’.

Na wat heen en weer gemail hebben we met dat stel afgesproken. Ik vond het fijn om samen met Chris te gaan, het voelde als een hele stap. Alsof ik me in een nieuwe, geheime wereld begaf, en zo is het ook echt. Ik weet inmiddels dat er een hele subcultuur is van mensen die een open relatie hebben en op allerlei manieren – iedereen vult het weer anders in – heel vrij met seks omgaan. Dit stel was door de wol geverfd, voor hen was swingen een lifestyle. We hadden afgesproken in de kroeg en hebben tot sluitingstijd zitten kletsen. Ik vond het geweldig om al hun verhalen en avonturen te horen, maar ik voelde geen seksuele klik of aantrekkingskracht. Ze waren voor mij too much. De hele avond ging het door mijn hoofd: moet ik nu met deze man gaan seksen? Alles in mij zei: nee. Na die eerste date had ik het gevoel dat dit vrije-seks-gebeuren niks voor mij was.

Tegelijkertijd vond ik het allemaal wel heel spannend en opwindend! Toen Chris voorstelde om een keer naar een parenclub te gaan, dacht ik: why not? Ik was super nieuwsgierig en we spraken af dat we niks met andere mensen zouden doen. Dat gaf rust. Ik zou het absoluut niet trekken om Chris te zien met een andere vrouw. Daar ben ik te jaloers voor. Of te onzeker… Gelukkig vindt hij alles best. Hij vindt het gewoon leuk om met mij erotische avontuurtjes te beleven. En dat is precies wat een parenclub is. Iedereen loopt daar rond in een sexy outfitje, of naakt, en alles mag maar niets moet. We hebben het daar met elkaar gedaan en dat vond ik al heel wat! Seks in het ‘openbaar’… We zijn nu twee keer naar een parenclub geweest en dat heeft me absoluut veranderd. Ik ben losser en vrijer geworden in mijn denken. In die clubs ontmoet je mensen die zo vrij en makkelijk zijn op het gebied van seks, dat werkt aanstekelijk.

Ondertussen stond ik nog steeds op die datingsite en mailde ik af en toe met mannen. Ik neem trouwens nooit het initiatief, ik reageer alleen op mannen die mij mailen. Op een gegeven moment zat er eentje tussen die op de foto heel aantrekkelijk was en een stoute blik had. Met hem zou ik het best kunnen, dacht ik. Op aandringen van Chris sprak ik met hem af. Weer in de kroeg. Ik vond het ontzettend spannend! Met kloppend hart ging ik ernaar toe. Weer was het heel gezellig en ik heb ook echt gelachen. Maar wat ik niet fijn vond, was dat hij heel erg aanstuurde op seks. Het wilde eigenlijk meteen naar huis gaan om te seksen. Ik voelde me een beetje onder druk gezet en weer voelde ik heel sterk dat ik niet zomaar húp het bed in kan met een wildvreemde. Ik moet een man beter leren kennen en leuk vinden om mezelf op die manier bloot te geven. Dus ondanks dat het een leuke avond was, hield ik het gevoel dat dit swingen niet aan mij besteed was.

In mijn fantasie leek het me geweldig, een leuke lover on the side, maar in praktijk durfde of wilde ik het niet. Kennelijk schatte ik mezelf wilder in dan ik daadwerkelijk was. Chris was een beetje teleurgesteld, maar liet me helemaal vrij in mijn keuze. Leuk als ik het wilde, maar zo niet, ook prima. Er ging een tijdje overheen tot ik die mailbox weer eens opende en een leuk berichtje vond van een man die redelijk dicht in de buurt woonde. Hij klonk heel leuk. Hij was getrouwd, had kleine kinderen en zijn vrouw was helemaal op de hoogte en had zelf ook af en toe een minnaar. We hebben een tijdje over en weer geappt en toen hij me uitnodigde voor een kop koffie, ben ik langs gegaan. Het was heel ontspannen. Gewoon even kennis maken. Hij drong nergens op aan en maakte geen schunnige opmerkingen. Het voelde heel goed.

Ik ben een uurtje gebleven en toen ik wegging hebben we gezoend. Ik liep op wolken! Ik voelde me als een tiener die voor het eerst gezoend heeft in het fietsenhok. Thuis heb ik alles in geuren en kleuren aan Chris verteld en die vond het prachtig. Hij vond het ook prima als ik nog eens met hem zou afspreken. Inmiddels kon ik me steeds beter voorstellen dat ik seks zou hebben met een andere man. Deze man was zo leuk en aantrekkelijk! We begonnen wat intensiever over en weer te appen, bijna dagelijks. Over van alles en nog wat, van alledaagse dingen tot flirterige grapjes… We kregen een soort van relatie / vriendschap.

Toen ik een paar dagen later een avond alleen thuis was in het huis van Chris, vroeg ik of hij zin had om langs te komen. Even later stond hij voor de deur met een fles wijn. We begonnen op de bank met een beetje zoenen en eindigden in bed… Het ging als vanzelf. Hij was lief en lekker, en gewoon geil, ik heb er geen andere woorden voor. Hij bleef niet slapen, dat was een regel die hij had met zijn vrouw. En ik wilde dat ook niet. We lagen tenslotte toch in het bed van Chris. Die kwam de volgende dag terug van een zakenreisje en ik heb meteen verteld wat er gebeurd was. Geheel onverwacht vond hij het toch een beetje moeilijk. Hij wist dat de lover zou langskomen, maar had niet gedacht dat ik met hem naar bed zou gaan. Hij wilde alles weten en ik heb hem ook alles verteld, tot in detail. Het duurde een paar dagen en toen was hij er okay mee. Ik moest wel beloven dat ik niet meteen weer zou afspreken. Nu de fantasie ‘echt’ was geworden, moest hij toch even wennen aan het idee.

Twee weken geleden hebben we mijn lover samen uitgenodigd voor een borrel. Het idee was om Chris meer te betrekken bij de situatie. Als de mannen elkaar beter zouden leren kennen, zou Chris zich niet meer bedreigd voelen. Het werd een hele gezellige avond en wat niemand had verwacht gebeurde: we belandden met zijn drieën in bed! Ik had nog nooit zoiets meegemaakt en ik vond het in één woord geweldig!! Het was de lekkerste seks die ik ooit heb gehad. Ik ben er nog steeds vol van! Echt, ik kan het elke vrouw aanraden. Het is heerlijk om alle aandacht te krijgen van twee mannen. Verwend worden door vier paar handen, wat wil je nog meer? Het was extra fijn omdat ze totaal niet in competitie waren met elkaar, het ging allemaal heel vloeiend en vrij. We hadden ook lol met elkaar. Het was op alle vlak een perfect erotisch avontuur! Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Of Chris er ook zo over denkt weet ik niet. Hij vond het ook super leuk en opwindend, maar ik geloof dat hij zich nog steeds een klein beetje zorgen maakt of ik niet verliefd ga worden op mijn lover. Ik denk dat zelf helemaal niet. Ik heb wel kriebels in mijn buik en ik vind het heel opwindend allemaal, maar ik voel geen verliefdheid of romantiek. Dat heb ik echt alleen met Chris. Met hem wil ik oud worden en met hem wil ik dineren bij kaarslicht, om het verschil even aan te geven. Ondertussen app ik nog steeds met mijn lover. Ons contact is openhartig en vriendschappelijk. Ik krijg ook steeds meer inzicht in zijn relatie. Ik wil bijvoorbeeld graag nog een keer seks met hem hebben zonder condoom maar zijn vrouw ziet dat niet zitten. Zij denkt dat wij hardcore swingers zijn en regelmatig parenclubs bezoeken. Hij probeert haar nu duidelijk te maken dat dat absoluut niet zo is. Zij heeft overigens geen behoefte om ons te ontmoeten. Zij hebben hun uitstapjes individueel en privé.

Heel grappig was dat ik laatst in het park iemand tegenkwam die ik herkende van die datingsite. Hij is de beste vriend van mijn lover en van hem weet ik dat hij en zijn vrouw er ook flink op los daten. Hij was met zijn kinderen en ik met een vriendin. Ik heb hem aangeschoten en gevraagd of hij die en die was? Ik ben Sarah, zei ik… Toen het kwartje viel zag ik een twinkel in zijn ogen verschijnen. Het voelt een beetje alsof ik ben toegetreden tot een geheime club van volwassenen die stoute dingen doen.  Heerlijk! Als ik terugkijk naar vorig jaar, herken ik mezelf bijna niet terug. Ik had nooit gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden. Ik ben alweer aan ’t mailen met de volgende man uit de mailbox! Chris hoopt dat ik het op den duur ook goed zal vinden als hij het met een ander doet. Ik weet niet of dat gaat gebeuren, maar zou natuurlijk wel eerlijker zijn. Misschien als ik de vrouw mag uitkiezen? Ik sluit tegenwoordig niks meer uit. Maar voorlopig ben ik nog niet zover. Vooralsnog is het vooral mijn feestje en dat vind ik helemaal fijn.’

Afbeelding van Pavel Jurča via Pixabay

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -
De artikelen van Anne verschenen eerder in tijdschriften en kranten waaronder Fabulous Mama, Viva, Margriet, Linda en NRC Next. Anne is eigenaar van Uitgeverij 11