Herman D. (22) uit het Gelderse Ermelo zou op 1 januari van dit jaar drie mensen hebben willen vermoorden in Nieuw-Vennep. Het proces is voor enkele maanden uitgesteld voor psychiatrisch onderzoek.

STEUN RO

Rond half in de ochtend van Nieuwjaarsdag worden bij een feesttent aan de Venneperweg in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep drie mensen neergestoken. De slachtoffers lopen ettelijke steekwonden op, maar die blijken bij onderzoek in het ziekenhuis niet al te ernstig. Over hun actuele toestand heeft het openbaar ministerie geen mededelingen gedaan.

De verdachte vlucht te voet. De politie ontdekt, mede na een oproep aan getuigen van de gebeurtenissen, dat het draait om Herman D. uit Ermelo. Hij is eerder op last van de kinderrechter geplaatst in forensisch centrum Teylingereind in het Zuid-Hollandse Sassenheim, op tien kilometer afstand van de plaats van de misdrijven. Van de deels openstaande straf, die leidde tot opname in de gesloten kliniek, wordt mogelijk ook tenuitvoerlegging geëist.

Dat zegt de officier van justitie gisteren tijdens een formele zitting bij de rechtbank in Haarlem. D. is daar zelf niet bij aanwezig. Hij wordt sinds vorige week donderdag geobserveerd door de gedragsdeskundigen van Teylingereind. Zij hopen eind mei hun rapport gereed te hebben. Ook moet de rechter-commissaris nog vier getuigen nader horen. Daarom wordt ook op de volgende zitting op 4  juli de zaak niet inhoudelijk behandeld.

aajruitenbeek@kpnmail.nl'
    Misdaad & misstanden, rechtbank, thrillers, Achterdam & prostitutie