De première van het tweede seizoen van Westworld vindt volgende week plaats. Ik mocht alvast kijken. Mocht er geen belletje gaan rinkelen; Westworld is op dit moment, na Game of Thrones, HBO’s meest populaire serie.

STEUN RO

Korte synopsis: de show speelt zich af in het fictieve Westworld: een technologisch Western themapark waar de bevolking compleet bestaat uit synthetische androïden, die ook wel ‘hosts’ worden genoemd. Deze zijn zo geprogrammeerd dat ze aan al de wensen van de bezoekers voldoen. In ruil voor grof geld kunnen de bezoekers, ook wel ‘nieuwkomers’ of ‘gasten’ genoemd, zich zonder consequenties uitleven in het park. dat is het ‘what happens in Westworld, stays in Westworld’ idee, want de ‘hosts’ hebben toch geen bewustzijn en herinneringen.

Of toch wel?

De finale van het eerste seizoen werd in december 2016 uitgezonden en na meer dan een jaar kunnen fans zich op 23 april weer onderdompelen in de wereld, of liever gezegd, werelden van Delos Destinations waarin duidelijk wordt dat Facebook’s misbruik van gebruikersgegevens een peulenschil is in vergelijking met de DNA-marketing in Westworld.

HBO heeft goed gebruik gemaakt van het rumoer rondom Westworld. Pas nog bouwden de producers de spanning verder op door te beweren dat ze spoilers gingen onthullen op de Amerikaanse sociale nieuwswebsite Redditt. Wat de fans kregen was…de Rickroll! Oftewel na enkele nieuwe scenes uit het tweede seizoen kregen (gefrustreerde) fans na anderhalve minuut beelden te zien van de Westworld cast die Rick Astley’s ‘Never Gonna Give You Up’ aan het zingen was.