In een bijna perfecte wedstrijd verslaat Feyenoord in eigen Kuip aartsrivaal Ajax met niet minder dan 6-2. Alles wat voetbal zo mooi maakt zit in deze wedstrijd. Strijd, passie, techniek en bovenal acht mooie goals. Grote man is Jens Toornstra met drie assists en een doelpunt. Het complete team van Feyenoord speelt op zijn allerbest onder aanvoering van een briljante Robin van Persie.

STEUN RO

Van nu af aan moet Jens Toornsta altijd in de basis spelen. Hij is de absolute uitblinker met drie assists en een goal en dat tegen een niet misselijke tegenstander. Hij speelt misschien wel een van zijn beste wedstrijden, hij sleurt, bestrijkt onvermoeibaar het hele veld  en is bij de beslissende momenten daar waar hij moet staan. Vaak wordt hij gewisseld als Jorgensen en van Persie samen speelden, maar van Bronckhorst kan nu niet meer om hem heen. Toornstra zorgt voor de juiste balans op het middenveld en diepte in het spel.

*Jens Toornstra scoort 1-1.

Bijna altijd wint Ajax het laatste decennium van Feyenoord, uit of thuis dat maakt niet veel uit. Zelfs als Feyenoord veel beter is en een tiental uitgespeelde kansen creëert, wint toch vaak Ajax. Zoals enkele jaren geleden als Ajacied van Rhijn met een zondagsschot het enige doelpunt maakt. Voor vele fanatieke Feyenoord supporters is het seizoen al geslaagd als er van Ajax wordt gewonnen.

Spectaculair

Gisteren werd misschien wel de mooist en meest spectaculaire Feyenoord-Ajax ooit gespeeld. In 2012 werd Ajax ook  op overtuigende wijze verslagen, mede door een hattrick van John Guidetti. (4-2) Sinds dat seizoen bij Feyenoord heeft Guidetti, ook door blessures, nooit meer dat niveau gehaald.

Jaap Mees is filmmaker en freelance journalist. Voltooide de School voor de Journalistiek in Tilburg en de Filmacademie in Londen (regie/scenario). Maakte diverse korte en lange films, met name documentaires. Sommigen zijn vertoond in internationale filmfestivals in o.a Dublin, Londen, New York, Washington, Sitges, Utrecht en Manchester. Schreef voor diverse filmsites zoals Talking Pictures, NFTVM site en het filmblad Skrien. Nu Reporters Online, Cultuurpers.nl en Blendle. Hij maakt ook opdrachtfilms voor musea en culturele instellingen.Zie website boven.

Geef een reactie