Stabiliteit, houvast, waardigheid, moraliteit, betrouwbaarheid, normen en waarden zijn belangrijke zaken in ons leven in Nederland. Het zijn echter mooie woorden, maar in Nederland hebben deze fraaie woorden geen echte waarde meer.

STEUN RO

Nederland is een welvarend land en dat komt, omdat ons land zorgvuldig is opgebouwd. Niet alleen qua infrastructuur, maar vooral ook doordat we vele regelingen hebben getroffen waarvan de inwoners gebruik kunnen en mogen maken. We hebben vele rechten, maar ook plichten. Prima allemaal.

Voor een belangrijk deel is de huidige welvaartstaat gerealiseerd door enkele generaties. Het gaat met name om de generaties van na de Tweede Wereldoorlog. Deze generaties hebben na deze verschrikkelijke tijd Nederland herbouwd. Dit is nu een enorme groep ouderen, die allemaal hebben meebetaald en meegewerkt aan onze welvaartstaat. Wij mogen hun dankbaar zijn, maar worden zij wel echt bedankt?

Stank voor dank

Onze huidige welvaartstaat is een grabbelton geworden en staat onder druk. De reden hiervoor is dat bepaalde politici en bepaalde groeperingen het idee hebben opgevat om de rotzooi in de wereld te gaan opruimen. Zij richten zich vooral op de zielige mensen buiten onze landsgrens en vergeten dat we in Nederland ook nog een hoop zielige mensen hebben zitten. Het gaat bijvoorbeeld om de ouderen, die 1 keer per 6 weken een keer gedoucht worden en volledig aan hun lot worden overgelaten. Deze groep zielige Nederlanders, die hebben geholpen om de welvaartsstaat op te bouwen, worden zwaar vergeten en dat is een hele slechte zaak.

Natuurlijk moeten we mensen helpen als ze in doodsnood zitten, maar economische vluchtelingen binnenhalen, klinkt heel sociaal, maar is in feite a-sociaal richting de groep inwoners, die ons land hebben helpen op te bouwen na de oorlog en nu de dupe zijn, omdat er geen geld voor hun beschikbaar is.

Hypocriete salonsocialisten

Over sociaal gesproken. Hoe sociaal of socialistisch ben je als je jezelf uit als socialist, maar als een kapitalist leeft? Er zijn vele voorbeelden van socialisten, die grootverdiener zijn en hun leven doorbrengen als vermogend mens en zo ook leven. Namen noemen hoeft niet, want iedereen kent wel een aantal linkse figuren, die het geld niet op krijgen en zich daarvoor geeneens schamen. Het is heel makkelijk om net te doen of je een socialist bent, want dan vinden de mensen je aardig. Dat je door je kapitalistische levenswijze volstrekt hypocriet wordt gevonden, daar denken deze hypocriete linkse personen niet aan. Ze begrijpen niet eens dat ze volledig ongeloofwaardig zijn. Het begrip “showsialist” of “salonsocialist” bestaat niet voor niets.

Deze vorm van onbetrouwbaarheid, waarbij je het 1 zegt en het ander doet, is waar ons land onder andere door kapot gaat. Als je zegt dat je socialist bent, dan moet je je ook zo gedragen. De VARA en de Partij van de Arbeid hebben geen verbinding meer met hun achterban, omdat hun achterban wel geloofd in het echte socialisme. Zij zien nu echter allerlei bekende linkse tv-persoonlijkheden, linkse politici en linkse oud-politici zich heerlijk wentelen op hun pluche stoelen, die ze konden kopen, omdat ze zoveel verdienen. Marcel van Dam van de PvdA heeft zijn huis te koop staan voor 2 miljoen en heeft net een leuk kasteeltje gekocht voor 1,1 miljoen. PvdA schijnt Partij van de Aandelen te zijn en niet van de Arbeid. Er zijn maar weinig linkse politici, die echt doen waar ze voor staan en ook als socialist leven op een bescheiden manier. Als je voor inkomensnivellering bent, waarom geef je als linkse grootverdiener dan niet zoveel mogelijk weg aan de minder bedeelden?

Overigens geen slecht woord voor de echte socialisten, die wel leven als een socialist.

Falende justitie en op geld beluste bankiers

Daarnaast is het justitiële apparaat vaak negatief in het nieuws. Net als de bankiers overigens. Een pooier, die een minderjarig meisje 80 keer heeft laten verkrachten voor geld door gewetenloze mannen, waarvan er al 2 zelfmoord hebben gepleegd, blijkt volgens justitie een aardige man, die helemaal niet van plan was om haar uit te buiten. Hoe verzinnen ze het? Loverboys zijn het laagste van laagste. Als je als pooier en mensenhandelaar, want dat zijn deze ordinaire loverboys, op deze manier “aangepakt” wordt, dan kunnen ze rustig hun gang blijven gaan. Ze worden nauwelijks gestraft op deze manier.

Over de bankiers is genoeg geschreven en we weten allemaal dat ze dol zijn op geld. Betrouwbaarheid en waardigheid vinden ze minder belangrijk. Ze hebben hun slechte reputatie aan hun zelf te danken. Wie houdt hun tegen, want zelfregulering helpt niet bij de bankiers.

Falende overheid

De overheid wil dat we moeten bezuinigen. In de huidige economische situatie is dat begrijpelijk. Wat echter niet te begrijpen valt, is dat de overheid met geld smijt zonder te kijken of het gewenste resultaat wordt bereikt. Een ICT-project schijnt tussen de 1 en 5 miljard gekost te hebben (vreemde marge overigens, maar dan weet je hoe slecht met het geld van de belastingbetaler omgegaan wordt) en niet echt te werken. De kamervoorzitster moest zelfs even opzoeken wat ICT betekent! Gelukkig hebben we een nieuwe kamervoorzitster.

Miljarden aan geld voor ontwikkelingswerk verdwijnen in zakken van foute mensen. Dat krijg je als je als politicus geen echte verantwoording over het geld van de belastingbetaler hoeft af te leggen. De Tweede Kamer controleert wel, maar hoe goed doen ze dat?

Het wordt eens tijd dat de politiek eens flink de waarheid te horen krijgt en dat ze elke euro tegen het licht moeten houden, zodat het belastinggeld wel efficiënt wordt uitgegeven. Hierdoor houden we meer geld over, hoeven minder te bezuinigen en kunnen dit aan de inwoners van Nederland geven, die het het hardst nodig hebben!

De vraag is eerder gesteld: Waar gaan we naar toe op deze manier?

Auteur: Frank Scheers

Photo credit: RTD Photography / Foter / CC BY-SA

Amsterdam Today is een actief onafhankelijk online nieuws magazine dat zich richt op de nationale en internationale bewoners, bedrijven, bezoekers en beïnvloeders van de prachtige en dynamische Metropool Amsterdam.