Beste Timothy, het zijn de problemen van iedere jonge, aanstormende voetbalprof. Dat je op een gegeven moment wakker wordt en er achter komt dat je dus geen ‘gezicht’ hebt op een computerspel als FIFA 17.

STEUN RO

Of nou ja, je hebt wel een gezicht, maar geen gezicht dat enige gelijkenis vertoont met je echte gezicht. Pijnlijker kan bijna niet, in een branche die aan elkaar hangt van ego-vorming.
Er zijn natuurlijk ook mensen, die nu zeggen dat jij je misschien beter druk kan maken om je eigen spel, dat de nieuwe trainer José Mourinho niet voor niks geen beroep op je heeft gedaan, tot nu toe dit seizoen. Ook tegen Feyenoord zat je op de bank en bleef je op de bank. Dat hou je. Nou ja, die mensen begrijpen er dus helemaal niks van. Want kom op hé… Is dat nou echt zoveel gevraagd, een gezicht?

Als je nou een absolute nobody was met belabberde ‘stats’, maar dat ben je niet, je bent één van de meest getalenteerde spelers, ook op FIFA 17, dus heeft het er gewoon alle schijn van dat ‘EA Sports’ is vergeten om je gezicht te scannen… Inderdaad, een sterk staaltje broddelwerk.

Waarschijnlijk stond je ergens achteraan de rij toen de gezichtsscans werden gemaakt. Ook zoiets vreemds: op FIFA 17 ben je een verdedigende middenvelder terwijl je in het echt al tien wedstrijden in de verdediging van Manchester United hebt gespeeld… Het lijkt wel alsof ze hebben zitten slapen bij EA Sports. Laat lekker waaien man! It’s all in the game. Gelukkig sta jij niet alleen in je strijd tegen de ontwikkelaars van het computerspel. Chelsea-aanvaller Michy Batshuayi liet al eerder van zich horen. Hij vond zijn ‘passing rate’ veel te laag…

En dan maken wij ons druk om een potsierlijke voorzitter van de raad van commissarissen bij de KNVB, ontbijtkoekkoning Johan (‘We moeten nu alles zetten op het feit dat we vanaf iedere wedstrijd moeten winnen’) Lokhorst, die is opgestapt. Alsof er niks belangrijkers is in deze wereld.

Met Vriendelijke SportGroeten,
@MJvdHeuvel

    Sportcolumnist