Guten morgen

Voortaan in DNP: Duk over Duitsland. En dan vooral Berlijn.

Dank voor het volgen van mijn persoonlijke kanaal bij De Nieuwe Pers. Wat kun je hier verwachten? Reportages, achtergrond-verhalen, interviews, columns en blogs. Voornamelijk – maar niet alleen – uit Berlijn en de rest van Duitsland. Geschreven met een onbevangen en nieuwsgierige blik.

Artikelen over politiek en populaire cultuur, over voetbal en over de Nederlanders in de Bundesliga, over de onverwoestbare Duitse economie, over de turbulente Duitse geschiedenis en de wijze waarop jongere Duitse generaties daarmee omgaan. Over literatuur, film, (pop)muziek en de Duitse media. Verhalen over de honderdduizenden Russen, Nederlanders, Turken en Polen in Berlijn en de manier waarop Duitsers naar al die nieuwkomers kijken. Over ‘typisch Duitse’ eigenaardigheden, zoals: waarom mensen bereid zijn een uur in de rij te staan voor de curryworst bij Curry36 in Kreuzberg.

Subcultuur

Over de harde Duitse omgangsvormen en het dédain voor esthetiek onder Berlijners, over de bloedserieuze manier waarop een Duitser deel is van een subcultuur, over de reden waarom Dieter Bohlen – die blonde van Modern Talking – carrieres kan maken en breken, over de vraag waarom zoveel hoogbejaarde prominente Duitse mannen een piepjonge vriendin hebben en waarom ook vrouwelijke parlementsleden in de Bondsdag schreeuwen als bootwerkers.

Reportages over het fraaie, lege platteland in het Oosten, over het leven aan de Oostzeekust en in de welvarende steden in het Zuiden. Gedachtes over Duitse humor en Duitse spleen. Berichten uit het machtigste land binnen de Europese Unie en uit Berlijn, de hipste stad van Europa.

Mijn gekozen waardering € -

Wierd Duk schrijft over Berlijn, de hipste stad van Europa, en bericht over Duitsland, het machtigste land in de Europese Unie, en over Rusland, het ingewikkeldste land tussen Europa en Azië. Hij was correspondent in Rusland en verslaggever voor de GPD en Elsevier. Laat op radio en tv regelmatig zijn licht schijnen over actuele internationale ontwikkelingen. Schreef de boeken ‘Poetin: straatvechter bedreigt wereldorde’ (Prometheus/Bert Bakker) en 'Merkel: koningin van Europa' (Prometheus/Bert Bakker). In 2016 verschijnt 'De Beul en de Heilige: een geschiedenis uit Auschwitz' (Prometheus/Bert Bakker).

Geef een reactie