Beste Toon Gerbrands, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Misschien een beetje gek om na drie speelrondes de vlag al uit te hangen, maar ik herken een goed feest als ik er één zie! En dit PSV is, in vergelijking met vorig seizoen, alleen maar verder uitgelopen op de concurrentie.

STEUN RO

PSV is zichtbaar; Ajax zit in een cocon, ook dat is een groot verschil. U toont zich steeds vaker, net als Marcel Brands. Terwijl Van der Sar en ook Overmars zich liefst verstoppen, zoals vroeger, de vraag van de supporters – of moet ik klanten zeggen – om meer transparantie negerend.

Heeft alles te maken met de perschef van PSV, Thijs Slegers, die een open deuren-beleid propagandeert en PSV in no time heeft getransformeerd tot de meest transparante club van Nederland. Waar u steeds dichter bij het publiek bent komen te staan, Toon, daar opereren Van der Sar en Overmars nog steeds vanuit een gesloten afdeling. Ver weg van de doorsnee supporter. Lekker veilig, maar ook heel kil.

Nee, dan het transferbeleid. Op de één of andere manier zijn jullie daar in Eindhoven een stuk handiger in geworden, lijkt wel. Zo’n presentatie van Siem de Jong bijvoorbeeld, gisteren, was allemaal live te volgen via Twitter en Periscope. Zeer gelikt. Alles voor de volgers en de supporters; spindokter Slegers begrijpt dat!

Eindhoven heeft zelden zo’n uitgebalanceerde selectie aan het begin van het seizoen gezien. Ajax kocht twee onbekende, jonge Colombianen en huurde een 20-jarige spits van Chelsea… En nu schijnen ze te onderhandelen over een 19-jarige vleugelspeler (Bailey) uit de Belgische competitie, vraagprijs: 20 (!) miljoen euro. Terwijl de 18-jarige Cerny al weken de pannen van het dak speelt in het tweede elftal van Ajax, maar stelselmatig wordt genegeerd door trainer Bosz & wethouder Kruzen.

Wie is het volgende slachtoffer, Nouri?

In Amsterdam werden zaterdag tientallen Amsterdamse supporters van de tribune geslagen door Amsterdamse beveiligers, geassisteerd door Amsterdamse agenten…. Waarom? Ze wilden niet gaan zitten. Gevolg: huilende kinderen, besmeurd met bier, die aan de hand van hun ouders het stadion uitvluchten.

Dat hadden jullie in Eindhoven iets anders aangepakt, denk ik zomaar. Toch?

Met Vriendelijke SportGroeten,

@MJvdHeuvel

    Sportcolumnist