Een wekelijkse samenvatting van mijn AK-74 blogs op The Post Online.

STEUN RO

08/11: Klaagpleiters

Maandag staken de strafadvocaten. Door bezuinigingen gaan ze minder verdienen. Dus gaat de toga een dagje uit. Misschien is het gebrek aan empathie, maar ik heb geen medelijden met verdedigers van kickbokser Badr Hari, ontvoerder Willem Holleerder en ander maai & graai. Boeven bijstaan doe je uit vrije wil. Hun slachtoffers hadden vaak geen keuze. En nu klagen pleiters over een uurloon van €70. Gemeenschapsgeld! Eigenlijk is Justitie-staatssecretaris Fred Teeven nog veel te soft.

07/11: Verraad

Landverraad is volgens Van Dale ‘ontrouw tegen het land’. Maakt minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk zich schuldig aan nationale deloyaliteit? In mijn ogen wel. Telefoongegevens van nietsvermoedende Nederlandse burgers zijn opgeslagen door het Amerikaanse spionnenmonster NSA. Met medeweten van de PvdA’er. En nu vraagt Ronald: “Vernietig deze gegevens.” Wie verzekert mij of de NSA dat werkelijk uitvoert? Ik eis openheid. Zet de telefoonnummers op het internet. Alleen criminelen hebben een hekel aan licht.

05/11: Derde Wereldreis

Zou de Tweede Kamer weten dat een doorsnee betaalbare treinreis vanuit Amsterdam naar de Europese hoofdstad bijna vier uur duurt? Driemaal overstappen plus standaardvertraging. Tussen Roosendaal en Antwerpen remt de boemel tienmaal. Alleen een bananentrein in Honduras stopt frequenter. En dan spreek ik niet over de rotzooi langs het spoor. Het niveau van het openbaar vervoer naar België is vergelijkbaar met dat in de Derde Wereld. Nee, erger. Het is een reis door het avondland.

04/11: Code Oranje

De Koninklijke Familie weigert ‘Commissie-Ekkart’ toegang tot haar kunstcollectie. Die wil nagaan of het Paleis op de Dam geroofde schilderijen uit WO2 aan de muur heeft hangen. Vreemd kijk ik niet van op van de verdenking. Ook niet van de tegenwerking van Koning Willem-Alexander. Opa Bernhard was lid van SS en NSDAP en kende Nazi-dieven. Misschien kunnen de onderzoekers binnensluipen op 4 mei, dodenherdenking, even voor 20.00 uur, als Alex de eerste krans legt.

Arnold Karskens is Neerlands meest onafhankelijke en ervaren oorlogsverslaggever. Muckraker. Nachtmerrie voor nazi’s en andere oorlogsmisdadigers. Auteur van tienŒ boeken. Onderzoeksjournalist die nooit ‘nee!’ als antwoord accepteert. Lastig, dwars & gehaat door zijn vijanden, maar Last Man Standing voor mensenrechten en vrijheid van meningsuiting.

Geef een antwoord